Kukuruz 2021

Ja sam imao problem ali u klijanju ga izbusio. Morao sam 1kj da presejem. A čuo sam da hoće da dira kukuruz i kad nikne. Do duše nije seme tretirano...

Neki DKC hibrid sejan 13.04 zadnjeg dana setve. U 3-4 listu radjen sa Adengo+Cambio.

uKEBXOw.jpg

X02J8SZ.jpg

Zeljko jesi li gledao da nije sovica . Raskopaj okolo osusenog dobro i oko susjednog .Mada ti ne mijenja nista .
Gledao sam otkopam i u stablu mali zicari izgleda od ove kise izasli gore.Pre 5-6 godina mom bratu osusili 1,7 h sve morao da preseje i opet dirali ali manje i to veliki kukuruz 7-8 pero.dradio sam sisteminom vecwras i ako mi se to ne svidja ali usmrdeo sam njivu oseca se na kilometar.Za sada nema mnogo mozda 10-15 osusenih ali crv je proradio ovih dana odovaraju mu uslovi.Nadam se da ce delovati otrov ako ga kukuruz prezivi.

Ja baš gledao kod komšija dosta kukuruza izvađeno.
A kws moj ništa nije diralo.
Dosta ljepo je niknuo.

Dali hemija tj. Herbicidi deluje isto na korove sa istim dozama ali sa razlicitim kolicinama vode na hektar recimo hirosima sa 200litra vode na 1 hektar i sa 70 litara vode.

Послато са SM-N970F помоћу Тапатока

Sta li struka kaze na to. Za total jaca kocentracija igra ulogu dali i ovde.

Послато са SM-N970F помоћу Тапатока

9911 i Bc 582 veliki problem sa divljim svinjama sigurno fali 20%nije strasno nisam hteo da ga sejem ponovo imace i ovde dovoljno ali steta kvalitetna njiva prakticno bez kise iznese rod ali sta je tu je ima i odlicih i solidnih nicanja.Generalno ova setva posle 20 debelo je podbacila na teskom zemljistu, mnogo retki kukuruzi i travni.Ja sada prosao treci prohod intemezzo da pokupi po nesto i to mu je od mene

Ovo sam posejao nocu oko tri sata zurio sam zbog kise,malo krivio ali ko ga je...e. Krece lisna masa naglo i gubi se ljubicasta boja pionira samo mu sunce fali.

Pisao sam na par stranica unazad o steti koje prave vrane, evo par slika na kojima se vidi sta rade kukuruzu. Desni deo parcele presejan ponovo, vrane ga urnisu.
Ne vidim razlog zasto diraju neke parcele a neke ne. I dalje vade kukuruz u 5/6 listu. Ima jedna parcela od 20 kj na kojoj je steta od vrana 90 % i danas ce je komsija presevati. Idealna godina za setvu i nicanje a posle nicanja katastrofa.

Navodno ,vrane ne diraju kukuruz nego traže žičara koji je blizu kukuruza .Vidi se rupa sa izvađenim kukuruzom.

Komšija juče presejavao kukuruz posejan na razoranoj detelini. Ili je bilo loše seme neki As ili je u pitanju žičar, niklo 15%.

Nazad
Vrh