Kukuruz 2021

A da . To je presudno . Total krajem feb ili u martu kad krene trava je zakon za proljetnu obradu tanjiranjem ili gruberom . Tu sam planirao stajnjak pa nisam stigao , pa mokro pa ga ostavim za sledecu god.

Obišao danas kukuruz.Pionir 0164.
6d6b5894095c9a8f6a04128f2010ea93.jpg
046ad67b06ef70c7c6fedc65621b60a7.jpg
e5faf77557c4009c59c1cc69a200bf9c.jpg

Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока

Пресевано и опет га једу, рекао бих вране. Нисам сликао на њиви али има рупе поред семена.
9b5d3134558d9fe4506cce21bed8f8c9.jpg

Ove godine neznam dal ima nesto a da nije povadilo, svinje,fazani evo i crv ne miruje susi mi kukuruz 8 list srecom jos nije mnogo i u oazama je za sada mozda 100komada ali po pet crva u koren i stablo a bio je tu i kod nicanja nije mnogo stete bilo ali bilo je.

Večeras sam malo špartao kukuruze. Pionir 0217 je dobar, ali mojom greškom je pregust. Ako zasuši biće gadno. Malo ga je dirao i led kad je bio u četvrtom listu.

Pionir 9300 je isto solidan, i njega sam zeznuo u setvi pa je veći sklop od željenog, ali tu imam situaciju da je na prvoj polovini njive (moja njiva) dobar, a na drugoj polovini (susedna njiva, uzeo sam je jesenas u arendu) rđav. Zaostao u porastu, mršav, jadan, neki listovi polusuvi... Tu je predusev bilo žito (na mojoj polovini je predusev bila soja)... Evo slika te druge polovine:

Posto prihranjujem ureom odozgo moram vrebati kisu . Danas brzinski 5ha sat,dva , da uhvatim ovaj pljusak sto ide nocas. Snimak nikakav los sam yutjuber a ni torpedo nije nesto fotogenican

Pretpostavljam crv, jer je tu bilo žito kao predusev, a možda je i neka hemija iz žita. Nemam iskustva sa hemijom u žitu pa ne znam, žito ne sejem već desetak godina. Inače seme je bilo fabrički zaštićeno insekticidom. Na mojoj polovini gde je predusev bila soja je sve normalno, žao mi je što nisam slikao.

Nazad
Vrh