Kukuruzu je najbolje da bude top nadjubren pre nicanja, tada je btno kada krene da bude jak i da ima brzu porast, dobro je dati i prihranu kasnije pod uslovom da padaju kise.Kukuruz kada bude dva metra visine i jos ako je suvo uopste ne koristi djubrivo koje je uneto blizu povrsine jer tada glavnu ulogu igra glavni korenov sistem koji je na dubini.Radio sam i ovako i onako, kada je godina dobra bude sve ok.Ovde jos ima ljudi koji bacaju ureju na zemlji tek kada je u 7-8 listu a on zut kao sveca, posle sve zavisi od kise.Nikada mi se nije desilo da mi kisa spere azot, bar se na kukuruzu videlo.ove godine sam jednu njivu bacio samo kan 600kgH u martu i to je to. To sam vec radio pre dve godine i bio je odlican.Nema tu nikakvog ispiranja.Pre 5-6 godina bacim Kan u kukuruzu u prihrani i to svaki drugi red naredne godine u psenici u prolece bila je sve na talase, jedan red veci a drugi malo manji.Pre dve godine bacao sam san u prihrani kukuruza ali nisam mogao da ga oporavim jer ga je voda davila mesec dana i izgubio je rani porast samim tim i visinu i jacinu korena i kasnije bilo lose.Ove godine delimicno dobro ali veliki problemi sa crvom i to ne samo ovde vec pocinje i na drugim mestima.Zvala me jedna zastitarka da me pita je l uspelo prkanje Sonarom, jos neznam tacno koliko je pomoglo, ima mrtvih crva ima dosta i zivih.Videcu za 10dana ako se prepolovi njiva idem totalom jedan hektar, inace kukuruz 9-10 pero