Kukuruz 2021

187292223_524551608699507_5286598884417326862_n.jpg

ZP 434, sejan 27.04. Treba prskati ali ne da vreme. Nadam se petak ili subota.

Posejani ZP 606 Force i Pionir 1114 juče i danas pa šta bude. Imam dobru promaju na tavanu ako bude morao da se bere vlažan.
Tretirao sam seme Maskom za ptice, prošle godine je bilo uspešno. Bez tretmana dešava se da povade značajan deo. Takođe i sa žičarom sam imao problem na jednoj parceli, pa sam za nju uzeo ovaj ZP tretiran Force-om.

Послато са HTC 10 помоћу Тапатока

Da li je neko imao problema sa nicanjem ZP 555? Na parceli od 1 ha 80% nije izniklo. Dolazili su njihovi ljudi i oni tvrde da je pretjerano sa preparatom za zaprasivanje. Komsija je na 3 vrecice nasuo 200ml insekticida, a kao to je trebalo da ide na 4 vrecice. Tako da oni ne priznaju krivicu. Vjerovatno je u pitanju staro sjeme.

Kod nas par ljudi se žalio na zp
Kod nas na Agrimax...ja sam lično presijao preko 3 ha.Dosta je bilo pritužbi na klijavost...izlazili su njihovi kontrolori na teren ,ustanovili štetu ali nisu imali sluha da daju zamjensko sjeme.Mislim da je Agrimax,barem što se tiče Banjalučke regije završio karijeru.

Žale se i na klijavost AS hibrida.Kod mene jedan OS hibrid nije baš imao najbolju klijavost dok je Pioneer nikao preko 100%.

Ne znaci uvek da ono sto je skupo da je dobro,ali vecinom da,pogotovo u ovoj nasoj bransi,i eto sta sad raditi,jbm li im nanulicu...

Ne znaci uvek da ono sto je skupo da je dobro,ali vecinom da,pogotovo u ovoj nasoj bransi,i eto sta sad raditi,jbm li im nanulicu...
Veliki problem je prokletstvo nasih apotekara koji drze jake cijene. Ove godine sam placao pioneer 9911 po 90KM/vreca. A cuo sam da je na par mjesta bio i po 130KM jer je bila nestasica( kao da radja suvo zlato). Ja se trenutno najvise drzim naseg domaceg hibrida BL 43 sijemo ga dugo i u nasim uslovima se odlicno pokazao.

Meni zafalalilo za baštu i nađem ZP 341 pa to je katastrofa od klijavosti i energije klijanja. Imam utisak da bi iz kotobanje da sam okrunio bolje i brže nikao...
Za njega su dkc,pioneer i euralis formula 1 !

Da li je neko imao problema sa nicanjem ZP 555? Na parceli od 1 ha 80% nije izniklo. Dolazili su njihovi ljudi i oni tvrde da je pretjerano sa preparatom za zaprasivanje. Komsija je na 3 vrecice nasuo 200ml insekticida, a kao to je trebalo da ide na 4 vrecice. Tako da oni ne priznaju krivicu. Vjerovatno je u pitanju staro sjeme.
Ja sam tri petce posijo na 2 hektra i odlicno je niko....Kako su razlicite njive na jednoj oprskan i milina za vidjet a na drugoj se nevidi od trave iako je u 4 a pokoji gura i peti list....jednostavno nemogu uci od vlage..sad kad prestane kisa bar pet dana nemogu uci sa traktoro.m i pitanje sta bude od njega

Ja na jednu vrecu od 25000 zrna stavim 100ml imidakloprida 600FS i 100ml vode, i nikakvih problema

Nazad
Vrh