Kukuruz 2021

Neko spomenu prskanje u 7-8 listu ako se dočekala ta faza kukuruza za rešavanje korova onda jedino prskanje u trake ispod listova kukuruza ali pitanje je koliki su korovi i dali je preporučena doza otrova dovoljna za taj stadijum korova.

Svojevremeno smo radili eksperiment na fakultetu.Jedna kap totala stavljena na list biljke vise unisti biljku nego kada se kap totala stavi u pola case vode i biljka uroni u nju.
To je eksperiment do kurca,da su jednu kap razblazili sa 10 kapi i oprskali biljku pa i nekako a kap u casi vode i jos umocili biljku pa izvadili tu je jaka koncentracija u pi... materinu

Послато са moto e5 play помоћу Тапатока

Vecina herbicida ima preporuku od 200-400 l/h e sada ja nemogu ispod 200l nikako, dvojke dizne na 1,5 bar, mogao bih u nekoj dobroj njivi koja je ravna pa da mogu trecom brzom da idem ovako nema sanse, jednostavno nemam tu mehanizaciju pa onda radim sa 200-300 l H i prskanje mi je uspesno.Uvek je bolje manje vode a sredstva u normalnoj kocentraciji.Ali zna se granica.Na primer Monson herbicid, izuzetno zajeban ako ga preklopis ili predoziras ako stavi u 70l vode to je dosta jaka kocentracija, dizne moraju biti perfektne da bi nanele po celoj povrsini otrov, kako ce biti kukuruzu koji je 7-8 pero? On ce dobiti sigurno vise od duple doze ako se postuju preporuke od 1,8l/H.Mogu da razumem za total u sto jacoj kocentraciji ali za sve drugo tesko.Ali voleo bih da sa par litara prodjem hektar to bi mi olaksalo posao.
Како избациш толико воде на 1,5бар са двојком мени не оде више од 150л на 3,6 бар

To je eksperiment do kurca,da su jednu kap razblazili sa 10 kapi i oprskali biljku pa i nekako a kap u casi vode i jos umocili biljku pa izvadili tu je jaka koncentracija u pi... materinu

Pa da,ista koncentracija kao kada 2l totala sipas u 400l vode i oprskas hektar.

Pa ta njiva mora da je ravna kao pista, da teram tom brzinom otpala bi mi krila, inace 9 km na sat idem, em vucena prskalica. Mozda sa nosecim moze brze al sa vucenim tesko
Ja sam isto tako mislio kada sam vozio rusa. Sa traktorom koji ima ogibljenje prednjeg mosta moze se ide 20km/h kroz njivu. Ja bacam djubivo 16km/h... prskam od 13 do 16km/h... do prosle godine mi to izgledalo nemoguce.

Послато са SM-N970F помоћу Тапатока

Pa da,ista koncentracija kao kada 2l totala sipas u 400l vode i oprskas hektar.
Ne bi bas rekao da je ista,a nisam jos cuo da neko prska hektar sa 2 litra totala. Ako na 400 litra vode sipas 4 litra totala to je koncentracija od 1 posto a kad jednu kap stavis u casu vode to je mozda 0,1 posto ako ne i manje

Nazad
Vrh