nikola ilic
Član
To za raspored kapljica zavisi od vrste dizni,ima na Lechleru to sa papirima,kako koja dizna baci.
Ja licno ispod 200lit/h ne idem.
Ja licno ispod 200lit/h ne idem.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ja prskao po vetru nedelja ,ponedeljak, utorak nigde nikog prazne njive dizne dvojke za vetar a pritisak oko 1,5 bara stelovao sam sa brzinom oko 10 -11 km/h izbavio 65l na hektar.. lagano sam se vozio i uradio posao.. da sam isao 5 bara sa obicne dizne izgoreo bi ceo atar...Isto i pritisak vecina radi preveliki , ali no sto kaze sale. Sto manji to bolji, do granice neke
Pa ja prskam sve sa 250 l/ha jer na svakom pesticidu koji koristim preporuke su većinom 200-400 l/ha, zemljišni i više, mislim Adengo čak i 500 po ha. Draže mi da je biljka okupana, vode ide tolko po ha, otrova toliko i nikad problema, dalje kako voli, ako netko može neka prska sa 5 litara po ha, ja sretan ako je i taj sretan. Spomenuo sam logično jer se spominjala jedna biljka, jedna kap i jedna kap u čaši vode, pa logično je da će čisti otrov bolje djelovati nego razrjeđeni kako god da močiš ili polijevaš biljku.Pa zato sto taj misli da je bolje sa 200 nego sa 60 , samo zato
Total je preporuka uglavnom od 100-200Proizvodjac preporucuje od 200 do 400 litara na hektar. E sada svako radi kako hoce.. na 100h neko potrosi 6500litara neko 20000. Kako ko zeli.
Послато са SM-N970F помоћу Тапатока
imaju oni ljubicasti papiri što pokazuju, znam da je sa id diznom 225 litara po ha pritisak 3 bara bio UŽAS, tek par kapi i sad zamislitie da su to mali korovi.... zato kažem ovisi koja dizna koji pritisak i koju pokrivenost želiteE sad ajde da idemo u detalje , moje stanoviste , prvo sve se slazem sa compom , a ako neko oce dokaze :
Otrov je otrov , voda je nebitna , sto manje koncentracija u kapljici je jaca , e sad , dali ce svaka travka dobiti kapljicu to je bitno dabome .
Ako nekoga bas zanima i ima volje onda bi bio test da uzme cist papir , postavi na zemlju , a stavi u prskalicu nesto sto ima boju . Evo npr moze preparat kao npr stomp ili nesto slicno . Napravi rastvor i predje prskalicom , i pogleda raspored kapljica , pa moze zakljuciti jel ok ili ne . Za uskolisne korove ili npr zastitu zita trebalo bi postaviti i vertikalno jedan papir ...
Nije mi jasno zbog cega nije uspelo sa Id04?Ja to doznao i bez testnog papira, prskao sa ID04 diznama tek poniklu bijelu lobodu pa morao ponoviti, tretman , sreca bio je i prinos na toj kulturi.
To je normalno jer total idr od 3-12 l po hektaru, ako imas korovske biljke jednostavno tu ide gornja doza a za ove pitome trave moze i litar po hektaru.Moje viskustvo u vezi totala je sledece,kada radim redove u vocnjaku totalom stavljam 1 lit na 60 lit vode,ako uradim hektar vocnjaka sa 120 lit smese slabije mi uspe nego kada uradim sa 150 lit vode a total stavim 1 lit na 75 lit vode znaci u oba slucaja 2lit totala na hektar. PROBLEM POSTAJU BOCA I POPONAC KOJE TOTAL SAMO OSAMUTI I POSLE 7 DANA NASTAVLJAJU RAST.......