Kukuruz 2021

Nije problem procenat totala nego pokrovnost tj. koliko prekrije travu zbog male kolicine vode.

Ako stavis 4 totala litre po hektaru, to je uvek 4 litre po hektaru, samo sa 200 lit vode se bolje rasporedi aktivna materija nego sa 65 litara.....
Nerazumem zasto bi stavljao na 200 lit vode 12 litara totala i prskao isto 1 hektar?

Vidis li probleme u slikama sto sam postavio, nije dirano nista od jeseni sta mislis dali je mali bio napad korova. Otrov je u sitnim bocicama.

Послато са SM-N970F помоћу Тапатока

у тој једној капи је већа концентрација а.м. него кад се раствори у води

Ako je logicno zasto bi onda neko prskao sa 200l hektar ako ima mogucnost da prska sa 60?

Ja licno tucem sa 100-110l vode.Sa mojom prskalicom i coskastim njivama ne mogu da utrosim manje.

Rusi rade i sa 30litra vode po hektaru psenicu. Neverovatno

Izmisljamo toplu vodu zato sto nam je mnooogo lakse raditi ako treba manje vode . Ako proizvodjac tako preporucuje , a mi neki ipak probamo drugacije pa odlucimo da tako radimo , ali drugima preporucujemo sa ogradjivanjem , nek radi ko kako oce

Za koju godinu ce se praskati sa dronom sa 15litra vode na hektar.

E sad ajde da idemo u detalje , moje stanoviste , prvo sve se slazem sa compom , a ako neko oce dokaze :
Otrov je otrov , voda je nebitna , sto manje koncentracija u kapljici je jaca , e sad , dali ce svaka travka dobiti kapljicu to je bitno dabome .
Ako nekoga bas zanima i ima volje onda bi bio test da uzme cist papir , postavi na zemlju , a stavi u prskalicu nesto sto ima boju . Evo npr moze preparat kao npr stomp ili nesto slicno . Napravi rastvor i predje prskalicom , i pogleda raspored kapljica , pa moze zakljuciti jel ok ili ne . Za uskolisne korove ili npr zastitu zita trebalo bi postaviti i vertikalno jedan papir ...

Tacno da su avionom radili ranijih godina i tu sam dobio potrdu da su radili 60litara na hektar.

Nazad
Vrh