Kukuruz 2021

Рајфхајзени
Photo1111.jpg
Photo1114.jpg

Има и оаквих једно 5% није успео да се избори са кором
Photo1116.jpg
Photo1117.jpg

Sinoć i danas prskao kukuruze .Na jednoj njivi imam pepeljugu koju je propustio mont -terbis a pošto prskam sa skautom (zbog suncukreta) znam da i on propušta .Da li nikosulfuron može da je suzbije ?U uputstvu za siran ,piše da suzbija pepeljugu.

15 minuta nakon što sam završio prskalicu počela je kiša i palo je oko 2 l/m2. Prskao sam sa Agrodimarkom, Terbisom i Nikosavom. Nikosav je OD pa nisam stavljao okvašivač. Živo me zanima da l' sam džabe krečio...

15 minuta nakon što sam završio prskalicu počela je kiša i palo je oko 2 l/m2. Prskao sam sa Agrodimarkom, Terbisom i Nikosavom. Nikosav je OD pa nisam stavljao okvašivač. Živo me zanima da l' sam džabe krečio...
Ja malo drugačiju kombinaciju sa okvasivscem i prošlo je 2h, ali je pala manja kisica. Videćemo za 10ak dana da l sam i ja džabe krecio...

Odlicno izgleda. Da li je sejano sejalicom za direktnu setvu, ili obicnom diskosnom/raonom ?
Koliko tretmana herbicidima, jesen i/ili prolece ? Totalni i/ili selektivni ?
Predusev psenica ?
Da predusev psenica, posle setve samo total 4litra na hektar sa 65litra vode. I hirosima kombinacija u 4 listu. Da napomenem isao je super start 25kg. Hektar i 200kg ana u red u setvi.
46b78696ca266c8cbfa5aee7bc016678.jpg
57ff2ff029acf3356d2d101b64714a3d.jpg

Послато са SM-N970F помоћу Тапатока

Sinoć i danas prskao kukuruze .Na jednoj njivi imam pepeljugu koju je propustio mont -terbis a pošto prskam sa skautom (zbog suncukreta) znam da i on propušta .Da li nikosulfuron može da je suzbije ?U uputstvu za siran ,piše da suzbija pepeljugu.

Kiraj propusti i ako dodas okvasivac? Kod pepeljuge je problem presvlaka preko lista. Ako eliminises problem da rastvor sklizne resio si. Meni scaut je propustio sam ambroziju a kad se doda i terbutilazin ne propusti nista. Okvasivac obavezan.

ko zna neka mi pomogne kako da se resim vrana u kukuruzu. kukuruz sam posijao 14 aprila nikao je 5 maja ali su vrane povadili oko 50% semena. odmah sutradan ponovo presejem 12 redi od 27.danas odem da vidim a ono ponovo od ovog presijanog fali oko 40% ali mislim da ce i dalje vaditi.sta da radim dal da dignem ruke od svega ili postoji jos neki nacin koji mogu da probam.da nisam prskao sa adengom ja bi sad posijao soju .

Postavi kanape na kocicima i to ce da ih otera,kod nas tako rade ovi sa sargarepom i upalilo im

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Danas sam nesto merio malo po prvi put, da izracunam sklop biljaka. Sejali smo na 22 cm. Ako sam dobro izracunao i merio, dobio sam 64-65000 biljaka. Je l to dobro ili?

Kiraj propusti i ako dodas okvasivac? Kod pepeljuge je problem presvlaka preko lista. Ako eliminises problem da rastvor sklizne resio si. Meni scaut je propustio sam ambroziju a kad se doda i terbutilazin ne propusti nista. Okvasivac obavezan.
Nisam slikao ali je jako mala ,mislim da momentalno nema prevlaku ,videću za koji dan da li je osetila.

To je oko 6% kao da prskas sa 200litra vode po hektaru i stavis 12litra totala

Послато са SM-N970F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh