Kukuruz 2021

Jel imao neko reakciju nekakvu alergijsku ili kakvu god nakon dužeg rada sa pneumatskom i sjemenom zaštićenim insekticidima? Tipa curenja nosa bola u grlu kašlja itd?
Imao sam ja, drzao sam u traktoru otvoren dzak semna zaprasen Gaucom, nakon nekog vremena pojavili su se slicni simptomi i odmah sam znao sta je jer mi je i sam miris semena postao naglo iritantan

Da bas tako. Kad sam prilazio iza sijacice dok radi tacno osjetim to da smeta taj miris. Forse je u pitanju. Pa dva cijela dana upeklo pa promaja pa ladna voda i preraste u prehladu. Ali nekako osjecam da je od tog otrova. Pa onda na sve odem juče na revakcinaciji takav
Pita dr jes ti prehladjen. Reko ne a jedva gledam. Kažem buši, buši. :LOL:
Kad nocas ode temp do 39
Sad je bolje
Al kad bi prišo vrećici sjemena povratio bi

Isto sam još davno primijetio ako sipam sjeme iz vrecica ili prebacujem a npr kratki rukav
Ako dodirnem vrecicu papirnu unutrašnjom stranom ruke iznad šake odma pocrveni i izboba se.

606 na ledini,nije orano 20godina, zemlja je kvalitetna ali zaorali smo duvlju kupinu, trnje i sve zivo sto je imalo.Inace rizicno podrucije zbig svinja tu iza mene lovci seju za svinje a one nece da lome vec par godina kao da znaju.Cuo sam po selu pricaju rano sam sejao,nista nema,jeste bilo trave pa se nevidi iz svakog ugla, oni posejqli pre pat dana suvo 100%Ja sam spremio za setvu jos zimus i trava je izasla radjeno je i na crno i pre deset dana zeleno,Lodin,Rezon,Palacid,Talisman i ima efekta, gori sve kukuruz sr vidi iz daleka.ima tu 9911 gde cu bez njega, njiva 1,10h fali u krug jednio gde su fazani pocistili ali hektar ima sigurno tako da sam zadovoljan.kada bude deseto pero ide neki mezotrion taman da omete sta bude imalo.

mapbox add geojson

mapbox add geojson
Dalje Pajdas i Klipan druga njiva, setva oko 15 Aprila nicanje preko 90%

mapbox add geojson

mapbox add geojson

Isto sam još davno primijetio ako sipam sjeme iz vrecica ili prebacujem a npr kratki rukav
Ako dodirnem vrecicu papirnu unutrašnjom stranom ruke iznad šake odma pocrveni i izboba se.
@MOMOSARIC ja sam šakom prebacio kukuruz sa Forceom iz jedne vreće u drugu, oprao ruke posle nekog vremena, ali kasno, narednih par sati me je šaka peckala, osećaj hladnoće, jer je u stvari bila upaljena, vruća

Krenula Palamida i muhar da rastu. Sledeće nedelje udaram Mezotrion+rimosulforon+nikosulforon.
Pitanje: Je l uzimate mezotrione onaj od 0.25ml ili je možda bolji Chieff kojeg ide 1l?

Krenula Palamida i muhar da rastu. Sledeće nedelje udaram Mezotrion+rimosulforon+nikosulforon.
Pitanje: Je l uzimate mezotrione onaj od 0.25ml ili je možda bolji Chieff kojeg ide 1l?
Ja sam radio prosle godine sa skautom i ispalo je odlicno ali kukuruz je bio veliki taman da sam mogao uci traktorom inove godine cu raditi tako gde treba, nisam hteo da ga kvarim sada, on deluje i preko zemlje ali dobar je za kasnije jer zaustavi sve na nekih mesec dana za to vreme kukuruz izadje dva metra i sve je cisto.

Jel moze od neke hemije u soji od prosle godine da steti kukuruzu ?,mada sumnjam da je do nje jer su u pitanju neka 2 manja ogumka na par hektara parceli,oko 300m2,nzm koji mu je.Prskao sam bas tu sa terbutilazinom i totalom posle setve a pre nicanja jer je bilo trave neke koja je sprzena sad,nije mi nista jasno ,u pitanju je p9300.

Ako je u pitanju terbutilazin onda je fitotoksičnost...hladno i jako vlažno vrijeme tijekom nicanja pogoduje fitotoksičnosti što je i bilo ove godine, ali ne bude na cijelom usjevu nego u oazama, to nisam dokučio šta je vjerojatno heterogenost tla, ali kukuruz se pati i na kraju biljke ostanu male i prinos nikakav.

Danas uhvatio vremena da obidjem kukuruz i onako,lepo nikao al ga zato fazani urnisali.Sad je kasno za bilo šta tako da to mu je što mu je.

7fb997dd05fe02d6ae392bd44e51f689.jpg
39bcaf3519ae3b43fb706806bf39a2c3.jpg

Nazad
Vrh