MOMOSARIC
Član
Ne ,kolko znam mozda je i korona .
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ovo si pratio teren prilikom setve?
To pred kišu ili spartanje?Danas neke dosolio
Otac je malo krivudao, ja sam bio kontrola setve.Ovo si pratio teren prilikom setve?
70-80 kg ana po kjČime si ga dosolio i koliko?
Isao sam pre setve isto an.(tako mi ispalo ove godine)Tako mi sad ispalo pred kisu.Nisu prskani od traveTo pred kišu ili spartanje?
Imao sam ja, drzao sam u traktoru otvoren dzak semna zaprasen Gaucom, nakon nekog vremena pojavili su se slicni simptomi i odmah sam znao sta je jer mi je i sam miris semena postao naglo iritantanJel imao neko reakciju nekakvu alergijsku ili kakvu god nakon dužeg rada sa pneumatskom i sjemenom zaštićenim insekticidima? Tipa curenja nosa bola u grlu kašlja itd?
@MOMOSARIC ja sam šakom prebacio kukuruz sa Forceom iz jedne vreće u drugu, oprao ruke posle nekog vremena, ali kasno, narednih par sati me je šaka peckala, osećaj hladnoće, jer je u stvari bila upaljena, vrućaIsto sam još davno primijetio ako sipam sjeme iz vrecica ili prebacujem a npr kratki rukav
Ako dodirnem vrecicu papirnu unutrašnjom stranom ruke iznad šake odma pocrveni i izboba se.
Ja sam radio prosle godine sa skautom i ispalo je odlicno ali kukuruz je bio veliki taman da sam mogao uci traktorom inove godine cu raditi tako gde treba, nisam hteo da ga kvarim sada, on deluje i preko zemlje ali dobar je za kasnije jer zaustavi sve na nekih mesec dana za to vreme kukuruz izadje dva metra i sve je cisto.
Ako je u pitanju terbutilazin onda je fitotoksičnost...hladno i jako vlažno vrijeme tijekom nicanja pogoduje fitotoksičnosti što je i bilo ove godine, ali ne bude na cijelom usjevu nego u oazama, to nisam dokučio šta je vjerojatno heterogenost tla, ali kukuruz se pati i na kraju biljke ostanu male i prinos nikakav.Jel moze od neke hemije u soji od prosle godine da steti kukuruzu ?,mada sumnjam da je do nje jer su u pitanju neka 2 manja ogumka na par hektara parceli,oko 300m2,nzm koji mu je.Prskao sam bas tu sa terbutilazinom i totalom posle setve a pre nicanja jer je bilo trave neke koja je sprzena sad,nije mi nista jasno ,u pitanju je p9300.