Goran Lukić
Član
Ovi novi hibridi NS su stvarno niži od strane konkurencije,a prinos im ništa ne zaostaje.Ма кад за ове НС прочитам да је висина биљке 2,60 м није ми добро.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ovi novi hibridi NS su stvarno niži od strane konkurencije,a prinos im ništa ne zaostaje.Ма кад за ове НС прочитам да је висина биљке 2,60 м није ми добро.
ja ti govorim o visini prinosa ,to što je malo viši zanemari ,prošle i predprošle sam imao ,jedino vlagu ti ne mogu reći jer je ostao u prikolici i trošen,ali ne verujem da je imao više od 15.Ма кад за ове НС прочитам да је висина биљке 2,60 м није ми добро.
Ja sam odradio analizu kukuruza u susnim godinama (2013,2015,2017) (koristio sam podatke sa https://pssrs.net/ogledi/strna-zita-2-3/?script=lat).ja njima kažem: sve je lepo što vi pričate, a li za mene je najbolji hibrid onaj koji u sušnoj godini rodi dobro. Tada ću uzimati samo taj i ni jedan drugi. I onda mi nije bitna cena semena.
Paore tamo gde ima izbora setve tj gde sve kulture daju odlične prinose. Kod nas veći deo atara ne daje valjane prinose soje, pojedini loše prinose kukuruza i to je to. Hoćeš nećeš moraš sejati i pšenicu i suncokret. Ove godina kukuruz imaju extra cenu pa se svi upalili da seju kukuruz, ko je imao preko 7 t po kj to su lepi novci za cenu 20 ili više dinara.Koliko ja vidim kukuruz ce sledece godine u dobroj meri potisnuti soju i suncokret sa polja. Svi povecavaju kukuruz za 5 do 10 %.
Jesi imao 9537 ove godine?kod mene je bio ubedljivo najgori!Kod mene za 2021. idu sledeći hibridi:
Pioneer na 60% površina:
9241
9537
9757
9300
0164
9911
Dekalb na 20% površina (dkc5068).
KWS na 20% površina (Kašmir i Konfites)
Koliko onda kod vas rodi na prvoj klasi.Imao sam ga. I to na brdu na šestoj klasi zemlje. Prinos preko 11.5 tona.