Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ako vec sejes ZP probaj i 427 (ako vec nisi), kod mene se prosle godine dosta dobro pokazao, s tim sto nije za branje u klipu (kao ni 434). Mi smo pogresili i skinuli oko 1ha 427 u klipu i berac ga je okrunio izmedju 10 i 15%. Bilo je primeraka gde je okrunio vise od pola klipa, a dobar deo zrna je ostao u njivi.Za 2021 opet bi isao sa ZP 434. Plan je da zasejem 11 hektara u jednoj tabli i to je to.
U ovoj godini isto imao sam ZP 434 na 9 hektara. Za moje uslove rodio je solidno. Vlagu nisam merio posto sam brao u klip. Kidao mi zivce sip, skoro svaki dan problemi i kad sam zavrsio sam nasao pravi uzrok za problema koj je imao sip. Inace po proceni rodio je oko 5,5 do 6 tona po hektaru. Procenu sam uradio tako sto sam okrunio pred nedelju dana 1 prikolica za koju nisam imao mesto da smestim i odma sam prodao. Tako da procena je prilicno precizna. Znam da za vase uslove to je vrlo slabo ali ja sam zadovoljan.
Matematika je sledeca:
trosoci za kukuruz ukupno od pocetka do kraja su bili 2500 eura.
za 1 ton dobijem 200 eura.
Ipak ja sam samo laik u ovoj oblasti.
Koja cena kukuruza je sad kod vas, a mozes napisati cenu i od ostalih zitaricaZa 2021 opet bi isao sa ZP 434. Plan je da zasejem 11 hektara u jednoj tabli i to je to.
U ovoj godini isto imao sam ZP 434 na 9 hektara. Za moje uslove rodio je solidno. Vlagu nisam merio posto sam brao u klip. Kidao mi zivce sip, skoro svaki dan problemi i kad sam zavrsio sam nasao pravi uzrok za problema koj je imao sip. Inace po proceni rodio je oko 5,5 do 6 tona po hektaru. Procenu sam uradio tako sto sam okrunio pred nedelju dana 1 prikolica za koju nisam imao mesto da smestim i odma sam prodao. Tako da procena je prilicno precizna. Znam da za vase uslove to je vrlo slabo ali ja sam zadovoljan.
Matematika je sledeca:
trosoci za kukuruz ukupno od pocetka do kraja su bili 2500 eura.
za 1 ton dobijem 200 eura.
Ipak ja sam samo laik u ovoj oblasti.
Kukuruz od 11 do 13 denariKoja cena kukuruza je sad kod vas, a mozes napisati cenu i od ostalih zitarica
Malo je niži rastom u odnosu na kws mada ova godina je bila sproleći hladna pa i nije imao uslove za pravilan rast i razvoj ali sve u svemu lepo je on rodio, ništa manje od kws-a, vlaga 13,5-6%, lepo se vrše, nema popadalih,polomljenih i zdravo zrno.Какав је урбаникс ? Имао сам прошле год.тветор заједно са уликсом био је одличан али ми се не свиђа што израсте небу под облаке
Можда је требало да будем очигледнији и у наводницима напишем то "стари добри". А реално, моје искуство је да ми "Пако" никада није био рекордер, али је вазда спасавао у ужасним годинама.Ali kad kazes “stari dobri Pako” kojji nije ni ravan Ulixu po prinosu onda meni je sve jasno, a ti jos dosta treba da analiziras!