Kukuruz 2020

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Imao sam i ja malo pologa na kukuruzu, i malo vise na suncokretu od nevremena s pocetka avgusta u delu atara izmedju Glozana i Petrovca.

Kod mene je Pionir 0412 bio nakrivljen,sasvim malo je polegnuto. Sa tim hibridom sam imao problema i 2017 god kada sam ga poslednji put sejao...udar vetra ga je polomio ispod klipa i otresao iz komusine. Da napomenem da sam pored njega na parceli imao i Pionir 0216 i on nije ni mrdnuo,prav kao strela!

Ja sam prosle godine imao prblem poleganja sa Ultra hibridu Pinki, zanimljiva stvar je to sto me u setvi prekinula kisa pa dosao Uskrs pa jos kise pa nastavak setve nakon 15 dana (na istoj parceli) taj iz prvog roka setve je imao 3-5% pologa a onaj kasniji 10-15% sto dalje inplicira da je bitna faza biljke u kojoj se nalazi u trenutku oluje a manje vise hibrid, jer upravo komsija pored mene je imao P0412 koji nije imao ni 1% pologa.

Znam da ljudi seju psenicu rasipacem, nisam znao da moze i kukuruz :ROFLMAO:

Inace, sta mislite o lagerovanju, malo podno skladiste za 20ak tona, debljina 120-130 cm, merena vlaga iz 3 razlicite prikolice 15.9, 16.4 i 16.6?! Da li ce to da prezimi bez problema ili da ga malo prevrcem?
Neće biti problema. Inače smo zadnja tri dana radili u fulu, juče za 9 sati skinuo moj kombajner 28 vagona kukuruza uslužno...Preključe smo skidali neki Kws 22,7 vlaga, niko neće da primi a imate na mom kanalu ogled KWS-a pa da vidite rezultate, doduše ne na reprezentativnoj njivi...

Neće biti problema. Inače smo zadnja tri dana radili u fulu, juče za 9 sati skinuo moj kombajner 28 vagona kukuruza uslužno...Preključe smo skidali neki Kws 22,7 vlaga, niko neće da primi a imate na mom kanalu ogled KWS-a pa da vidite rezultate, doduše ne na reprezentativnoj njivi...

Bas malopre sam gledao. Dobro je ovo sto ostavite 4 reda kao izolaciju jer stvarno se jako cesto desi da na prinos uticu radovi na parceli pored.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh