KishRobert
Prijatelj Foruma
Pa sto si cekao toliko za berbu?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ti prvo moraš da razčlaniš neke stvari a to je ova rečenica (sa solidnim masinama)Pa ko u Srbiji ima to?U procentima i kako se dolazi do toga neki vrlo lako...ali većina NE!Druga stvar pokušaj da pokupuješ sve mašine koje ti trebaju za 50kj,pa onda koliko treba da ti se samo one isplate,a uz to da nemaš sa strane druga primanja osim zemlje,A TREBA LEBA JESTI svaki dan,porodica deca,školovanje.Posla ima ne svaki dan kao što neko ide na posao ali ima i ti što idu na posao većina od 8 sati radi 4(čast izuzecima)E sad ću ti reći jednu stvar ne poznajem te lično izvini ako ću te uvrediti nije mi namera...meni je pun kufer tih sa (Ja licno imam nekog kapitala i hteo bi da ulozim u Srbiji)Ej šta tamo gde si sticao godinama taj kapital ili nasledio ne znaš šta ćeš s njim pa si našao naj bolje moguće rešenje da ga uložiš u poljoprivredu u Srbiji prijatelju brate mani me tog divana
@tomtom , vidi, svako od nas želi neki kapital da stekne, da radi svom. Ne računajući arende. Kod mene je kj zemlje 7.000-8.000 eura. Sad kupim 1. kj , dam 7500 eura, ja ako imam čisto na 1 kj 300 eura (imam sve mašine i mehanizaciju, ne plaćam usluge), ja moram 25 godina da radim to 1 kj da bi već 26 godine mi ostalo 300 e čisto. Na ovakvu godinu, svi smo gubitnici. Ti imaš kapital i hteo bi da uložiš u Srbiji. A neko ima lokal , izdaje ga za 100 e (što je malo) i zaradi 1200 eura a da ništa ne radi. A ti rmbačiš na zemlji da bi kupio to 1.kj i da bi posle 25. godina ušao u plus.
Nema bolje investicije od zemlje, neka kaze ko sta hoce. Nema amortizacije remonta..i nije uopste skupa zemlja, vec je ovo normalna i realna cena za zemlju, za 25 godina koje pomjinjete 1kj ce biti bar 2 puta skuplje..
Druze, otvori posebnu temu "Kako uloziti u poljoprivredu u Srbiji i obogatiti se" u caffe delu foruma.... verujem da ces saznati sve sto te interesuje.
Ovako samo odvlacis pricu o kukuruzu na svoju stranu.
Malo ili ih nema uopšte! Evo prolazio sam juče atarom i gledam jednu državnu parcelu koju je komšija (sa njivom) po svoj prilici uzurpirao a ćerka mu na radiju priča kako se zalaže za bolji status manjina u Srbiji....Malo ima onih sa 100+ ha koji su bez nekih mahinacija dosli do toga ili su imali dodatni izvor prihoda. Ove sa 1000+ha nema svrhe komentarisati.
Da li prksate ambare ili kako kod nas kazu magaze pre lagerovanje kukuruza, i cime? Ostavio bi robu kuci