Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ima i bolji kod mene u atar.Sve parcele od coveka su ovakve a on luud 100%.E sad ko je ovde lud? A evo ga i moj najgori predusev suncokret po
Pa kod tebe i treba da bude bolji jer je 1 i 2 klasa zemlja, a ovde kod mene je 5 i 6 klasa,ovo moje je premija kakvih jos ima kod nas u atary.
Za ove hibride susa ne postoji
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kad smo kod merenja vlage. Hteo bih da izmerim vlagu svojih kukuruza, a posto nemam svoj vlagomer, moram da naberem i da odnesem komsiji da mi izmeri. Da li da krunim odmah u njivi pa da trpam u kese, ili da naberem klipove pa da krunim kod njega kad stignem? Posto ce kukuruz da se bere u klipu, bese ispod 26/7% je ok da se bere? Ima li neke veze vlaznost sapurike(kocanjke)?
Koji hibridi su u pitanju ?
- - - - - - - - - -
Samo DKC i Pioner ja sejem,uglavnom 90% mi je dkc,ovde je u pitanju 5031 i 4795.
Koji hibridi su u pitanju ?
- - - - - - - - - -
Ja uvek uzmem 2-3 korena u papirnu kesu, u najlonsku ripi vlaga. Okrunim u kantu promuckam i merim
Verovatno je bilo i malo vise kise kod vas, pravovremena.
Kod nas tuga i jad
Mi nista celog leta, ja ako budem imao 2t/ha bice premija, jako loseJa ovde ocekujem neki prinos 1500 do 2000kg/kj po mojoj proceni.
Samo u august bilo onih 100lit kise i to je to od pocetkom juna pa do pocetkom augusta 0 lit kise, setva je bila ovde 22 aprl.
Iako je sve kao neki drugi jezik ipak se sve razumije sa Srbijanskog , samo se malo treba potruditi , a sade će odma neki reći : kakvo korjenje se stavlja u vreću , šta je to "ripi" , kako se promućka ako nije tečnsost, ...
Treba gledati kao bogastva našeg jezika i malo se potruditi .
Danas sam merio vlagu na 5031 i 4717 na 2 parcele, ukupno sa 13.5 kj, vlaga na 4717 21.3% a na 5031 22.3%