ljubek
Član
A od granice sa makedonijom do Kovilja tuga..Tu nema kukuruza ni za kokosi.Sojine slame ce biti 15 bala po jutru.
Jadno da jadnije ne moze biti...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Soje su čiste od pravilne upotrebe herbicida a ne preterane upotrebe, jer niko nema para da se razbacuje a kako soje tako i kukuruzi većinom čisti isto od pravilne upotrebe herbicida i sklop po preporuci semenske kuce.Ja nisam isao dalje od Sida ali tamo se nista ne razlikuje vegetacija od ove okolina Vukovar Vinkovci. Soje u Srbiji su nize to se odmah vidi za razliku od ovih u Hr ali prije se radi o prevelikoj upotrebi herbicida ili sortnim osobinama , kukuruz je podjednak ali generalno kukuruz u HR je rjedji, mozda nijansu visi nego ovaj oko Sida. Suncokret isto uporedjivo.
Ono sto se ne moze uporediti da su soje ciste u okolini Sida , nema korova i to neprirodno ciste , moguce da su i zato nize zbog prevelike upotrebe herbicida u HR su soje zarasle u korov , jako rjetko neka cista se moze vidjeti. Ali kad se ide od Vinkovaca dolje za Brcko ima jedan dio gdje je vegetacija vidljivo izgorila , lose izgleda , rupa u padavinama , tamo koliko sam cuo traze da proglase elementarnu. Postoje takodje neke manje razlike u vegetaciji od Vinkovaca do Tovarnika gdje je bilo vise i manje kise , vidljivo sa ceste.
Zapamtio sam 2015 zbog siliranje , za 7 dana kukuruz je podgorio do klipova tako da je sve relativno dok ne prodje vostanu zriobu.
Biće pre da ćute da ovi što su nahebali iskukaju bolju cenu, to je legitimna taktika.Kolega nisi obisao celu Vojvodinu, ima gde se drzi bez lista podgorelog samo neki o tome cute, cekaju zetvu pa da izvuku keca iz rukava i kazu kako su imali dobru agrotehniku i prinose.
Kod nas u ataru svi su uglavnom podgoreli,neki vise neki manje...Jedino ogledna polja...na njima svaki list zelen kao u sretnim godinama...nije mi jasno kako.
Drugar danas probao kukuruz da kruni, rod 0 kg (i slovima nula kilograma).
A od granice sa makedonijom do Kovilja tuga..Tu nema kukuruza ni za kokosi.Sojine slame ce biti 15 bala po jutru.