Kukuruz 2017

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
dukej@Te količine padavina su najverovatnije kući kod tebe u dvorištu...u ataru to malo drugačije izgleda...ima delova koji su dobili više a ima delova atara koji su dobili manje od toga...:ppozdrav:

Jeste, to su merenja na kišomeru u mom dvorištu. Ali sve i jednu kišu sam presedeo pred radarskom slikom i video da je to otprilike isto bilo u selu i u Razlevima (ovim mojim, gornjim). Znam da je bilo različito u ataru, npr. Kipovo i Jaroš su mnoogoo lošije prošli u aprilu i maju, ali poslednje kiše su bile najbolje na Kipovu, a Jaroš je konstantno najlošiji sa kišom. Takođe je atar južno od kanala (prema Sirigu) imao par dobrih kiša (jedna od čak skoro 50l) kad severno od kanala nije bilo ni kapi. Isto tako kad je bio onaj led u mom kišomeru bilo oko 30l , drug u tuku je imao samo 20l, a na početku segedinca je bilo 25. A pri tom nisu ni svi tereni sa jednakim kvalitetom zemlje.

Sve se kontra poklopilo, u početku vegetacije je bilo kiše i koren nije išao u dubinu za razliku od terena gde kiše nije bilo. A onda je zasušilo a koren ostao pliće, plus slabija zemlja u Razlevima, + plus 21cm rastojanje u setvi, možda je problem i 250 kg/kj veštaka zaorano (+ 120 kg/kj uree predsetveno - ali to već ne verujem da je problem).

@bojcetic Znam da očajno izgleda. Rekao sam da neću više da idem da gledam, ali me đavo tera pa se sad samo bez veze jedim.

I kod mene je jedna parcela ostala patuljasta a radjeno sa laudisom u preporucenom listu i dozi. Sa adengom sam odusevljen.

@bojcetic Znam da očajno izgleda. Rekao sam da neću više da idem da gledam, ali me đavo tera pa se sad samo bez veze jedim.

Da te utešim kod nas u ataru ništa nisu bolji,a ima i gorih.Danas sam obilazio svoje njive u potezu od 6-7km i sav usev je klonuo i na izdisaju.Deo atara prema Nadalju i Temerinu je najgori tu su parcele pod sojom počele da žute i suše a tvoj kukuruz sa slike je premija naspram onog od jedva jednog metra tamo.

Hteo sam samo da skrenem pažnju ljudima...šta se ložiš???...da nije do Laudisa...aj zdravo

Ista zemlja, isti hibrid, dan sjetve, agrotehnika kompletna pa et. parcela na kojoj je laudis radio je dosta niza naspram ostalih parcela koje su radjene sa adengom skoro u 5 listu. Toliko od mene. zp 606 je u pitanju, samo njega sam i zasijo.

NA Ni jedno ni drugo...nego zbog nedostatka padavina i suše,a dizne sam bacio bolje nego što ti imaš nove na prskalici...aj zdravo

Landini posle prskanja Laudisom su ljudi baš ovde komentarisali i pisali ili u Herbicidima za kukuruze da ne tražim,kako ga nisu kukuruzi ni primetili ni osetili da su prskani...Čak par njih je savetovao da ne imenujem da izbacimo Cambio ako hoćemo da imamo dobre prinose...Tako da po toj osnovi nevalja nijedan ni Mezotrion evo neko piše da nevalja...Onda nam negine samo špartanje i kopanje...:ppozdrav:

Poslednja izmena:
Prskao sam usluzno jednu njivu tj jednu botanicku bastu sa laudis-om sa 1,5L/ha i vlasnik je posle njega mogao samo da peva od srece posle par dana. Ipak, njiva je danas daleko od sjajne i ciste. Puna je zelenila, a dominira kupina.

Evo slika pre i posle prskanja.

Imam jednu parcelu radjena sa mustangom i druga polovina laudis.
Nisam primetio razliku videcemo .kad udje kombajn .Pod uslovom da bude nesto za kombajn.
Inace hibrid je p 0704

- - - - - - - - - -

Kukuruzi su obrani

DKC 3623 sejan 31.03. na 19 cm:

10hou9j.jpg

2jd2ywi.jpg

16894yx.jpg

a0gryr.jpg

DKC 4590 sejan 04.05. na 19,6 cm:

xc12j5.jpg

1pus5e.jpg

21owwh2.jpg

Slike od pre 3 dana.

Pioneer P0725, setva kraj aprila. Na početku njive je sam pesak, tu je izgoreo 100%. Unutra je drugačija slika.

Pioneer P9911, isti dan sejano:

ZP606, isti dan sejano:

Moj kukuruz je u jako losem stanju, patuljast, jalov ima i nešto da valja ali jako malo. Preispitujem sebe da ga nisam sprzio sa hemijom. Sejan je 1.4 prskan oko 20. maja sa laudisom 2l/ha pa 30.maja sa equipom 2.5l/ha. Što se broja listova tiče bio je u 8. Kada je dobio equip, teško i sporo nicao zbog hladnoće, dobio je i mraz.... Nemam reči više i nisam pametan.... 150kg/kj 3x15 predsetveno 150 kg urea, hemija kvalitetna posejan na 24,5cm, a kukuruz nikakav. Berba će da pokaže pravu sliku ali neocekujem ni 2t po lancu u proseku a to je propast....

Послато са E5603 уз помоћ Тапатока

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh