Kukuruz 2017

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kod mene se Dekalb najbolje drži, očekujem prinos kao u najboljoj godini...

Očekuješ prinos ko u najboljoj godini???:sta: Očekujem i ja 8t/kj. kukuruza i 2,5 t/kj. soje...:haha:

Prosao sam Vojvodinu uz duz i popreko nigde nisam video usev za 8t/kj, to sto se rani fao oplodio nekome u dobrim uslovima ne znaci da ce uspeti da nalije zrno lepo i da ce biti preko 10t/ha. Po meni ko bude imao sve preko 4t/kj treba da se udara nogom u zadnjicu. Cici je sve u pravu tacno do zemlje je sada, teza zemlja bolje podnosi susu i tu mi je bolji usev, gde su bregovi i gde je peskovitije tu je fajront.

Postoji mogucnost da ce kum imati najbolji prinos na kraju...iz iskustva od 2012 pisem...
Zanas kad ce Srdjane ovaj kukuruz biti najbolji? Kad na vrbi rastu sljive!:osmeh: odsvirao je svoje za par dana!

- - - - - - - - - -

Pero u kom delu atara su ti kukuruzi?
U drugu duz na jedno mesto 9.5 kj na drugo mesto 4 kj
Mizloace 2 kj Grind prema Janosiku s leve strane 3 Pustara 6 kj i nigde nije za prolaznu ocenu! Za nijansu bolje je izgledao 5 kj u pustari gde je kasnije posejan oko 25 Aprila ali nisam ga video vec nekih 5 dana a to je dug period!

Ako ti je za utehu ,ovaj je 3 red blizu voćnjaka. Ne bi me čudilo da je sve dole ps da je loš,imaš ga na prilčno ok zemljama.
0eef78ca51eb7ca5b71fbef64ec3f112.jpg

Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока

Bez kiše ništa... Šalim se naravno i kod nas je stanje manje više kritično, oko sela i niži tereni se drže, do su viši tereni, siguran sam izgubili bitku...

Generalno problem u mom ataru što se tiče kuruza je što ove godine ne postoje fao grupe, svi su u skoro isto vreme izbacili metlice, najviše je 600 ali drugareva 300 izbacila kad i moj 740, na koju foru i kako ne znam.
Bez obzira na datum setve,primer koji sam dao je sejano isti dan.
Sent from my HTC Desire 620G dual sim using Tapatalk

Prosao sam Vojvodinu uz duz i popreko nigde nisam video usev za 8t/kj, to sto se rani fao oplodio nekome u dobrim uslovima ne znaci da ce uspeti da nalije zrno lepo i da ce biti preko 10t/ha. Po meni ko bude imao sve preko 4t/kj treba da se udara nogom u zadnjicu. Cici je sve u pravu tacno do zemlje je sada, teza zemlja bolje podnosi susu i tu mi je bolji usev, gde su bregovi i gde je peskovitije tu je fajront.

Iskreno za 4t/kj ja bi potpisao svake godine, sve ostalo je plus :ppozdrav:

Vozeci juce do Kragujevca I nazada video sam svakojake kukuruze. Ima stvarno dobrih koji su izbacili fine klipove (pretpostavljam rana grupa) a ima koji su se uvili I tek izbacuju metlicu. A ima I izgorelih skroz od kojih nema nista. Igrace svasta svoju ulogu ove godine. Ja znam da imam njive koje I u ovakvih susi moraju da daju bar neki prinos ali imam I kod kojih sigurno nece biti neceg vrednog pomena. Najvise me strah oplodnje po ovoj vrelini I kod onih sto tek izbacuju metlicu da li ce zrtvovati klip da bi preziveli. Ako to bude tj ako bude jalovih biljaka previse onda dzaba sto su neki tek 1-2 lista podgreli a neki nisu uopste.

Zanas kad ce Srdjane ovaj kukuruz biti najbolji? Kad na vrbi rastu sljive!:osmeh: odsvirao je svoje za par dana!

- - - - - - - - - -

Kod nas u ataru je tako bilo-covek kasno posejao(tj presejao)pala mu kisa da nikne i tako je cutao mesec dana po onoj susi i nocnim temperaturama od 30+ dok je ovaj iz regularne setve taman metlicio...kada je sve otislo dovraga sa redovnom setvom i jos plamencom na njemu,ostali jalovi-padne dobra kisa,ovaj taman bio u metlicenju i izgura sasvim solidne klipove,i napomenucu najzdraviji kukuruz te godine...Otac mu je brao taj isti kukuruz,i svi smo bili u cudu...jednostavno kockice se slozile...

To je ništa.Nas je 2013 opaučio grad da je na kukuruzu ostalo samo 3 gornja lista.Komotno si mogao da vidiš drugi kraj parcele gledajući kroz kukuruz a čini mi se da malo preuveličavaš.

Jedna jucerasnja slika...kod pojedninih jako malo fali da im nema pomoci vise...ni stajnjak ne pomaze kako neki kazu...
25u1chv.jpg

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh