Kukuruz 2017

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moj najbolji kukuruz ove godine bc 582 . I najgori p1241 .Agrotehnika je ista,skoro su jedne pored druge samo ih put razdvaja.

Kaze meni stari kum:kada vec ides u onom pravcu,ajde obidji onaj moj kukuruz i javi kakvo je stanje...
Dvoumim se sta da mu kazem...

ngtyy1.jpg

6t2yqt.jpg

Kod susa ima jako puno faktora koji uticu na stanje kukuruza, govorimo o istom kvalitetu zemljista i kol. padavina , slabije zakorovljen ne oprskan ili koristene manje doze herbicida , dao veci prinos od onog cistog, tretiranog herbicidom(imao 2015), vec se o tome pricalo ali to nije uticaj da trava cuva vlagu vec herbicidi imaju uticaj na kukuruz . Ove godine je bolje zemljisno tretiranje i ako nije bilo divljeg sirka da nije vise prskano. Sta je predusjev , strnjiste najbolje , jos ako je dovoljno duboko poorano ili podrivano, kukuruz ne voli oranja na pedalj ako je susa. Gustina sjetve. itd.

Prosle godine nije bilo loseg kukuruza u ataru a ove godine ima i puno gorih od ove sto je slikao mirmag. Kod mene su kukuruzi bili puno losiji nego ovo sto se slikalo po forumu , imali manje kise u startu ali smo onda to dobili prije 15-tak dana i svi kukuruzi skoro u isto vrijeme bacali metlice neovisno od fao grupe , pretpostavljam stres i priroda nastoji sto prije zavrsiti vegetaciju a i vegetacija kasni zbog onih hladnoca u 4 i 5 mjesecu.

Ove godine cak kod suncokreta jako zakorovljenog divljim sirkom imao sam fitotoksicnost na agil a na cistim i relativno cistim parcelama ili mjestima na parceli suncokretu nista , ista koncentracija , ista brzina i nije bilo preklapanja , ali gdje je bio divlji sirak jako gust dolazi do deformacija na suncokretu.

Mislis li da je tu oplodnja zavrsena stvar?koliko % ocekujes uspesne oplodnje?2012 smo imali njiva gde je tako izgledalo u najvecoj susi i temperaturi kada su noci bile preko 30C,ali su svi klipovi ostali do kraja takvi kakvi jesu na tvojoj 4-toj slici...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh