Kukuruz 2017

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natopljen od kiše ? Bila je dobra kiša oko 25.V a posle ovog datuma 2-3 puta po par litara.Zemlja je I klase ,ne puca kao rit ali je suva.

Ja sam 2015god imao u tabli sledece hibride zp,pioneer aqua max pako i dkc.Pako i dkc su tukli sve 2500kg, aqua max 2300kg dok zp 800kg po jutru.

Ove godine imam DKC i Pioner ali kako nema nista od kise ladno mogu odmah da uzorem ceo kukuruz.

Ovako izgleda kod mene.Sve je DKC 5276 a pred usevi su različiti.Ima biljaka sa jednim,dva pa i tri klipa a ima i biljaka bez klipa(jalove).Najviše jalovih biljaka ima na lucerki kao pred usevu i na kukuruzoviništu.Na strništu i sojištu mnogo bolje izgledaju.Imam još P9911 i ZP 427 koje nisam slikao i koji se lepo drže da kucnem u drvo.

9ZQV9Jr.jpg

0jKlYbz.jpg
lU0COBC.jpg

ojauUAo.jpg

lsgq5aW.jpg

lHOru68.jpg

8K3HMZW.jpg

VkMgec6.jpg

fRbtZD1.jpg

4myPetT.jpg

wSSACJS.jpg

vlOWoLh.jpg

TKUMio3.jpg

y4tCGLE.jpg

GVp8xp3.jpg

Poslednja izmena:
Moj Pionir 9911 slikan danas u 11.00. Pored komsijski kukuruz, izgleda mnogo bolje podnosi susu jer nije uvijen. Taj komsijski se patio posle setve jako, pretpostavljam zbog zicara ali sad izgleda ko Bog u odnosu na mog. Ne znam koji je hibrid.
93473254dcab6e0a115dfc2a75a3c89e.jpg
a64126a40dbb7604501ecaffb03abf97.jpg

Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока

Izgleda ove godine moraćemo svi komšije da pitamo koji hibrid valja...(čitaj: "Komšijina trava uvek zelenija"):osmeh:

Evo na ovim slikama se bolje vidi. Prva slika moj uvrnuti (u 11 sati, ne smem ni da pomislim kako izgleda u 15h), a druga komsijski koji nije uvrnut. Njiva do njive, ali razliciti hibridi.
a5a9acc93ba3996fc9dc21383ba0c269.jpg
01a9a2e5d80c1e1128d23053d6339b91.jpg

Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока

Agrotehnika neko bi rekao,agrotehnika,moraš komšiju da pitaš i za to šta sve mu radio...:ppozdrav:

P.S. Sreća moja da nemam nigde pored mene kukuruze da mogu da upoređujem,pa sve mislim da sam sve odradio kako treba,kako valja...:osmeh:

Danas gledam moj jedan kukuruz zp555 zali boze nigde travke cist ko pista podgoreo i ostao mali i odma preko puta komsijska njiva neuspelo prskanje sirka kukuruz ne da je modar i zelen nego fenomenalan kao da smo dve razlicite drzave kao da ga susa nije ni dokacila.

Agrotehnika neko bi rekao,agrotehnika,moraš komšiju da pitaš i za to šta sve mu radio...:ppozdrav:

P.S. Sreća moja da nemam nigde pored mene kukuruze da mogu da upoređujem,pa sve mislim da sam sve odradio kako treba,kako valja...:osmeh:

Agrotehnika? Pogledaj slike iz paranja, parcela pored je dotična, uvećaj slike... Jedino što je on sejao početkom aprila, a ja oko 12-13 aprila.

Da ne poveruješ koja razlika...Što bi kod nas rekli ne treba se radovati u proleće dobrom kukuruzu i dobroj pšenici...:ppozdrav:

Dukej komšijskog proredio žičar napravio ga da bude tri u meter i sad u ovoj sahari ispao bolji.:osmeh:U poljoprivredi je to tako to što se mi upiremo i trudimo da odradimo sve na vreme i kako treba nije nikakvo merilo...Eto primera tvoj komšija ofrlje ga uradio i otaljo i on sad ispao pametniji,baš ga pitaj koji mu je tu hibrid.

Danas gledam moj jedan kukuruz zp555 zali boze nigde travke cist ko pista podgoreo i ostao mali i odma preko puta komsijska njiva neuspelo prskanje sirka kukuruz ne da je modar i zelen nego fenomenalan kao da smo dve razlicite drzave kao da ga susa nije ni dokacila.
kukuruz je u simbiozi sa travom.Tako je priroda odredila a mi bi da nam njive budu kao piste.Komšijinom kukuruzu trava drži lad

Dukej komšijskog proredio žičar napravio ga da bude tri u meter i sad u ovoj sahari ispao bolji.:osmeh:U poljoprivredi je to tako to što se mi upiremo i trudimo da odradimo sve na vreme i kako treba nije nikakvo merilo...Eto primera tvoj komšija ofrlje ga uradio i otaljo i on sad ispao pametniji,baš ga pitaj koji mu je tu hibrid.
Ovo ima istine 2012god.drug posejao pionir no1 i sklop ljudi ocaj 2-3 na metar zvao promotere svadjao se hteo da ih tuzi i sto cuda ma kad god smo prosli mi mu **greška pomerali kako ima retko lep kukuruz vise redak nego lep i tako dok nije susa oprzila mi ispusili,a on 4000kg/kj nakosio posle je on nama **greška pomera inace imao je znacajne povrsine takvog kukuruza,a problem je bio sa klijavoscu.Tako da u ovim vrelim danima redji kukuruzi bolje podnose.

- - - - - - - - - -

kukuruz je u simbiozi sa travom.Tako je priroda odredila a mi bi da nam njive budu kao piste.Komšijinom kukuruzu trava drži lad
Ima logike da opet ne spominjem 2012god. ali jbg moram ja prosto patim da mi do lenije njiva bude bez travke ono kao kad neko prodje da vidi kako je to lepo i cisto kroz njivu kao neki ku..rcevi gazda i kada je ono bilo najtoplije sa onim jakim vetrom svi cisti kukuruzi su za dan,dva podgoreli i profeniralo ih kao kaloriferom dok njive koje su ispred bile prljave na uvratinama te su dugo odolevale onom vrelom vetru.Tako verovatno i ova sad njiva od komsije sto kazes ima prirodan hlad i opet neku vlagu skupi od sirka jedino sto je dobro sirak nije visok ne znam cime je prskan vidi se da nije uspelo ali ga je ustopalo na nekih 50-60cm i tu stoji dok je kukuruz preko 2m visine lep modar i lepe klipove izbacuje.

Ja mislim da gde dosad nije pala neka ozbiljnija kiša sad više nepomaže tipa 5-10 litara i da padne...Izguraće još malo u zrna gde ima malo vlage koliko toliko i to nam je to...papa kukuruzi...:cool:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh