Kukuruz 2017

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jel 9241 turen u dobru zemlju kad je tako prav i zelen, dobro izdržava ,ili je taki zato što je to ipak pionir.:osmeh:

Zato ne ide UREA,nego vode oko 40mm,što bi rekao moj prijatelj,cenjeni član foruma,vadimo kofama na đeram :cvetic:

img201gyg.jpg

Imam ogled KWS-a i BC hibrida na istoj parceli i za sada BC mnogo bolje odoleva susi, nit uvija list nit podgoreva.Ima li jos ko njihove hibride i kako izgledaju?Ne poznajem ih, reko mozda puknu od jednom, za razliku od ovih koji polako propadaju...
Imam ja BC 582,od 9 hibrida koji imam posejan(KWS,PIONIR,ZP,BC)daleko najbolje izgleda.

Verujem da zna ali već smo imali prepisku na tu temu on i ja.... Nije svugde voda na dva ašova,niti je isto 20lit kiše kod njega i tebe ili kod mene. Kada gledate snimke oranja iz našeg područja kako se lako ore onda bi se svi menjali a kad zasuši onda tajac. Dobro znam ti Mindjušar ne bi,ti ne oreš.... :osmeh:

Baca Zoran stajnjak zna covek sta prica ali zp 606 na strnjistu sa dosta stajnjaka izgdeda odlicno za ovu god.a zp 434 na sojistu plus 130 kg uree jako lose.tako da je Kris 80 u pravu.Cak je pola te parcele jesenas djubreno stajnjakom,a pola nije i potpuno su isto izgoreli.

Ako imate dileme izmedju ureje, stajskog djubriva i ostalu agrotehniku... Moze neko da mi pojasni kako kukuruz do kukuruza, ( moj 5222 a komsijin 9911) jedan je skroz podgoreo, a ovaj drugi ni 10% od jedne biljke?! Na drugom mestu Kws Konsens i moj 4717 ista prica!
Zar stvarno neko misli da to nije do hibrida?!
Da se razumemo, ima u nasem ataru jos podgorelih kukuruza ali ni jedan kao Dekalb. Hibridi ove semenske kuce su prvi odsvirali skroz svoju svirku za ovu godinu.

Jel znaš i detalje od tih tvojih komšija tu mislim na vreme setve,đubrenje,predusev itd. pa da pokušaš na taj način da dođeš do odgovora zašto i kako???:ppozdrav:

Kris i ja sam bio sa drugarima u obilaskuk kukuruza iako nisam sejao ni zrno,situacija je takva da DKC i raifajzen ubedljivo najgorev podnose ove uslove. Pionir ih šijev opasno isti vlssnik ista misina isti dan setve.

Kris Dan dva razlika u setvi, isti predusev suncokret. Koliko znam komsije sigurno jesenje djubrivo! Razmisli malo vise na ono glavno sto ja insistiram da dokazem oko semenske kuce!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh