Kukuruz 2017

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Baš brzo otpušta vlagu do te mere da se jadan osušio.Ni kod nas ništa bolje ne izgleda ubedjivo je ove godine najgori.

Radoslave imam ga ja ove godine na 70% parcela DKC i nije baš tako kako kažeš,ako neko neveruje nek pogleda listu kad smo naručivali seme bili smo svi u toj branši...Pre ću ti pokazati jednu parcelu v74 koja je na izdisaju a pretpostavljam da znam i razlog(manje kiše je dobio taj deo atara i zadnji dan sam sejao tu parcelu 30-og aprila).:ppozdrav:

Kris druze moj pa zar sumnjas u onim slikama koje sam postavio?! Ja bih vise od tebe zeleo da su zeleni i vedri ti moji kukuruzi ali jbg nisu. Pukli skroz! A ime im znas!

Talianu U rit Ilandza ima Relu Ulix koji nije uopste podgoreo a ima i tamo podgorelih samo ne kao kod mene!

Verujem ja tebi daleko od toga da neverujem...ali hteo sam Radoslavu da skrenem pažnju da ne generalizujemo još mi kod kojih nije tako kao kod tebe i opet ponavljam cici je kačio i slike od druge semenske kuće...i opet smo na početku cele priče...:ppozdrav:

Razočarao sam se u njih još 2012god. mada na svu sreću te godine ih nisam sejao. Eksperimentisao sam sa Rajfajzen i malo bolje prošao:osmeh: Opet sam bio ubeđen da će ta nova generacija i ti hd hibridi doneti nešto novo i bolje no međutim nije tako...Kod mene oni nisu opravdali i zaslužili da budu u setvenoj strukturi i tako je skoro pa evo već decenija unazad.

Valja to malo šarati i vreme setve i semenske kuće,hibride,fao grupe pa nije svaka godina ista i ubodeš uvek nešto što je dobro a i nešto što je loše...Deda mi je uvek govorio nemoj sve kapute da kačiš na jedan ekser...:ppozdrav:

2012 sam imao posejane sve Raiffaisen hibride koje su imali te godine u ponudi. Promoter mi je rekao da skoro svi njihovi hibridi vode poreklo od DKC-a. Od tada ih vise nisam sejao.

Nema pravila u ovakvoj godini sto se hibrida tice. Svi ce da puknu na zemljistu koja ne moze dugo da zadrzi vlagu. Imam ove godine posejane Pioneere, KWS i DKC hibride. Od svih semenskih kuca imam parcele koje su nikakve a takodje imam i gde se svi solidno drze. Agrotehnika i djubrenje je isto svugde tako da je definitivno do zemlje.

Kada je pocela susa znao sam redosled u kom delu atara ce nastati prvo problem, tacno su pukli u delovima atara gde i 2012.

Kod mene je 2012god. DKC 5143 bio ubedljivo najbolji,prinos je bio 2500kg/kj,a 5276 2100kg
Pioner p12 je tada dao 1500kg, a domaci hibridi nisu presli 300kg.

Ne znam koji je hibrid iz ogleda .Bio sam u blizini pa sam zavirio,od kasnijih hibrida je( Fao 5xx)

Atar prema Tordi,mnogo bolje ,za sada.Neki Dekalbov hibrid.

Neka životinja se već sada sladi sa njim.

Pa ovaj dekalb mora dobro da izgleda kad je natopljena zemlja od kiše. Vidi se na slikama da ima i površinske vlage.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh