petarkrsmanovic
Član
Potpisujem.
Послато са HTC Desire 825 уз помоћ Тапатока
Послато са HTC Desire 825 уз помоћ Тапатока
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Meni je najbolji kukuruz ove godine gde sam jesenas zaorao stajnjak.Stajnjak je smrt za kukuruz u sušnim godinama
@ Cici , @ Peet
Da li kukuruzi na slikama imaju formirane klipove, sad kakvi su u to ne ulazimo, nego da li su se oplodili, vidim da im je kita jako losa, kao i oni sami. (napisao si Cici da ih nema, ali ako ima svile mozda su jos uz stablo i mali, pa reko da pitam da li si detaljno gledao).
Od toga zavisi da li ce ici tarup ili kombajn u njivu!? Zalosno, ali tako je.
Azot bez kiše???Pa nije se ni rastvorila urea normalno...nije ovaj usev gladno nego žedno...To je kad se najedeš šunke na njivi i primetiš da ti nestalo vode...ma milina jedna...Ljudi te price stajnjak izgori onda ureao,pa bolje ko nije bacio su izgovori samo za one sto upravo to ne rade .
U ovakvim godinama posebno dolazi do izrazaja dobro djubrenje a pogotovo dovoljno azota.
Ne pisite budalastine molim vas.
Zaprašiće se od ostalih metlica koje kasnije izlaze na drugim stabljikama.Danas gledao KWS Kerbanis nisam, imao telefon kod sebe da slikam, nema podgorelih listova tek ponegde prvi dole izgoreo, uvija listove strasno zadnja 3 dana. Ponegde izasla metlica I samo sto me krene da baca polen a ponegde I krenula da baca polen po malo a klipa I svile jos nema na svim biljkama. Napipam na 3-4 biljke gde treba da bude I otkinem list I deo stabla I ima ga zacetak klipa ali mu fali jos malo da proviri I da izbaci svilu. Ima li nade da ce da izbaci klip I svilu na vreme dok metlica ne baci sav polen ?? Nisam pratio situaciju u ovakvim periodima kad je susa pa ne znam kako se ponasa u ovakvim uslovima I ovakvijojoj situaciji ali ova mi je njiva bas blizu pa sam resio da ispratim ove godine.
.
To zbog sušeSlike se ne vide.
Dali se sad vide?Slike se ne vide.
Zaprašiće se od ostalih metlica koje kasnije izlaze na drugim stabljikama.