Kukuruz 2017

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Imam ogled KWS-a i BC hibrida na istoj parceli i za sada BC mnogo bolje odoleva susi, nit uvija list nit podgoreva.Ima li jos ko njihove hibride i kako izgledaju?Ne poznajem ih, reko mozda puknu od jednom, za razliku od ovih koji polako propadaju...

Specijalno za sve koji su ubedjeni da im je kukuruz los i da susa vlada kod njih!
5222 Dekalb
92e85a172d76698f376412ab6535edfb.jpg

4717
7e326a8bb8bd4e2f1716940ce7d0a93a.jpg

edd71733a6d0a56c60bf40bb50f4e369.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Na koliko cm je posejan ovaj kukuruz?

Vas je sav podgoreo kad ste zurili sa setvom ja sam moj posejao krajem aprila mali je ali moze jos da saceka kisa ne zuri mu se:haha: Salu na stranu ali kukuruz je vec gotov nema mu leka, ja moj nisam stigao da posejem na vreme sejao sam ga tamo oko 23apr nizi je nije izbacio klipove do sada nije podgoreo ali nema leba od njega, gledao sam prognoze do srede temeprature od 38-40c, pa za vikend najavljuju neko zahladjenje za 10-15c manje neku ozbiljnju kolicinu kise nemaju u najavi, prelistao sam meteo forumu i vidim da nema nista od kise slabo nesto,ali dace Bog da bude sa nase strane pa da padne jedna lepa kisa.

Sad sam bio u ataru da vidim kukuruz,koji su ranije sejeni su vec dosta podgoreli... ovi kasnije sejane su se popravili,ako za 10 dana ne padne kisa ja cu poceti navodnjavanje,Sve imam DKC 5031 i 5276,nisam bas zadovoljan ove godine sa njima,imam par jutara AS 72 koji je duplo bolji od DKC-a... :ppozdrav:

Za te film nije ni poč'o kako treba. Bar u našem šoru. Obično moje okruženje bude najgore u Vojvodini (čitam kako se ljudi žale da su 12-te imali svega par tona po kj ili ha,a mi smo imali par stotina kg a uglavnom ništa! Masovno su ljudi davali useve stočarima za silažu. Makar da se tako iskoristi) e,ali ovo sad što vidim na forumu je katastravično i zdravo je lošije nego kod nas. Nije mi jasno kako jer nismo dobijali kišu kao ni ostali,ali je situacija sekundu bolja. Tako da ako uskoro dodje neka kiša od redovnog roka setve će još i možda bit' nešto al od Majske,-c.

Moj Pioneer 9911 sejan 14 aprila, visina mu je od 1.3 do 1.6 m. Klipova nema i ne moze mu pomoci ni najveca kisa.

23j4m7c.jpg

289lduh.jpg

Cici koja je ovo KO?

- - - - - - - - - -

Danas bio u BNS...zale se kako nema kise,a na atarskom putu lezi voda jutros,kukuruzi modri,zeleni,list bogovski...kod nas je kao kod Cicija...strasno.

I Ja sam malo obisao njive danas,jel moguce da je najgori kukukuruz na sojistu iako je dobrio stajskog jesenas plus 130kg uree?komsijin njiva uz njivu kao neboder naspram njega i ni blizu tako izgoreo.on je imao kukuruz prosle godine.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh