Kukuruz 2017

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Peet@
Ja ubacam slike svog kukuruza i nemam nameru bilo koga da savetujem gde ce sejati kukuruz,nemoj da shvatas licno jer nisam imao nameru tebe da savetujem.Ja sam imao iskustva sa zemljom koja ima pesak i tu je sve sagorelo i to rano a u drugom delu parcele druga zemlja i dobar kukuruz.To sto sejem malo povrsine neznaci da nemam pojma o proizvodnji.Moja licna stvar koliko cu da posejem.Znaci ovde nema nista licno,za mene moj kukuruz nije dobar jer sam ocekivao vise.Ja stvarno nerazumem ovaj forum,znaci ako neko imam zelen kukukurz nesme sliku da ostavi jer vredja one kojima je kukuruz podgoreo.Nikada nisam prozvao bilo koga zbog toga.
Zaboravio sam jos nesto jer nisam video onaj tvoj post u kome kazes da nemam pojma, hvala na komplimentu, stvarno nerazumem taj izliv mrznje i besa zbog par slika i komentara u kom se nigde ne pominje tvoje ime,sta ja imam sa tvojim kukuruzom?uopste me neinteresuje bilo sta vezano za isti.Znaci nisam mislio na tvoju zemlju,nisam delio tebi savet,nisam ti trazio savet dal je moj kukuruz dobar ili ne.Vise nezelim da se upustam u raspravu bez ikakvog razloga.

Jbt mozda cu i ja imati ovde isto 2500 kg/kj:osmeh:
Niko ne zna sta ce biti, i meni tvoj kukuruz ne lici na ikakav rod, al ...na kraju cemo videti.
Mozda je godina gora od najgore pa ne bude u tom potezu uopste kukuruza .Nadam se da nije bas ceo atar takav .
Kod nas trenutno ima losih i gorih dobrih u ataru nema.

Evo malo novih slika, p9911 gotov grob za nekoliko dana ako kisa ne padne.Mnogo je razlike a samo dva dana u pitanju.
19883903_1541363792593038_1966032608_n.jpg
19883745_1541363079259776_1460590587_n.jpg
19874046_1541363569259727_1377168813_n.jpg

Bilo je padavina poslenjih mesec dana negde oko 2litra po kilometru kvadratnom. Jedva cekam da sagori pa da pozovem promotera da mi objasni neke stvari.

Danas predveče išao malo da počupam u soji korov na međi koji sam ostavio prilikom prskanja do komšije koji ima kukuruz i nimalo mi se nesviđa šta sam video u kukuruzu.Ovako na prvi pogled deluje O.K. kukuruz ali kad sam malo bolje pogledao plamenac ga urniše,bukvalno maltene na svakom klipiću je odgrižena svila do samog klipa i majstor je tu...Sutra idem pregledati moje koje su izbacili metlicu i klip i ako i kod mene tako sledi prskanje...:ppozdrav:

Čekaj dok vidim nije sigurno da ću i morati,ako ima tu i tamo ostaće tako ali ako izgleda poput ove komšijine mora se prskati nema šta...Nisu visoki kukuruzi probaću traktor+prskalicom pa polako i Coragenom bi išao...ako nemože ima samohodne prskalice u selu.:ppozdrav:

Zlatica jede svilu i korjen njena larva, plamenac ima drugačiji jelovnik , čisto da nebudu konkurencija jedno drugom . U bandi su još žicar i sovica , niko nikome ne smeta , a mi sami .::pomoc:;

Palite njive....
Šta da palim na sojištu i na strnjištu???Moji kukuruzi su osim 1 ha svi na sojištu i na strnjištu...I onda dolazi drugi problem oko humusa i nezaoravanja žetvenih ostataka pa tako u nedogled...:haha:

- - - - - - - - - -

Moj Pioneer 9911 sejan 14 aprila, visina mu je od 1.3 do 1.6 m. Klipova nema i ne moze mu pomoci ni najveca kisa
Ovo je ljudi strašno znači nije samo DKC izgubio bitku...:sta:

- - - - - - - - - -

Nema tu više pravila šta i kako,gladno i žedno sve oko nas...:ppozdrav:

Normalno,zovi i onog rumunu Peet-A pa ih obojicu natakni na qrac:haha: promotera što laže A rumuna što je bezobrazan:ppozdrav:
A sto se ti beogradski sipak odnosno sipurak ne odstranis malo od ove teme?! Prosto niije ti mesto ovde!

- - - - - - - - - -

Moj Pioneer 9911 sejan 14 aprila, visina mu je od 1.3 do 1.6 m. Klipova nema i ne moze mu pomoci ni najveca kisa.

23j4m7c.jpg

289lduh.jpg
Sad si me skroz unistio sa ovim slikama! Na jednoj parceli gde imam 5222 do mene ima jedan 9911 koji odlicno izgleda pa sam ga vec nacrtao za sledecu godinu! Ubio si me u pojam, sad vise ne znam sta cu posejati!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh