Kukuruz 2017

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Posto Cici nije slikao pukotine-da dopunim sa mog terena...komsiji juce ispao telefon(neki dobar) dok je cupao travu u soji-vadio ga pola sata iz pukotine.Naglasicu da je ovo kvalitetnija zemlja,da je spartano i da nije uzglavnica ili uvratina.Lisce se susi,otpada...a moja noga je broj 44,za usporedbu sa velicinom pukotine,koja je inace prosecna.
29mps7a.jpg

Ista parcela 2012 godine slikan nedelju dana kasnije 8 jula. Te godine je kukuruz bio za metar vislji i onih 100 litara je palo 16 dana posle ove fotografije. Ova parcela je 2.5 KJ i tada je dala 4500 kg na celoj parceli, ali ove godine nece sigurno, verovatno nece biti nista.

2e4vt51.jpg
Malo mi ovo deluje misteriozno...8.jula izgledao ovako ja bi reko da je već bio gotov tad i nakon 16 dana dobio kišu,znači 24.jula i uspeo da da rod od 1800 kg/kj.???:ppozdrav:

Probajte baš da ispratite stanje kukuruza u skladu sa primenom herbicida :cvetic:
....pogotovo kasna primena i ono kad prođe 6. ti list ili čak i ovi što idu kasnije.
Sve što ste rešavali travu sa crnim+zelenim prskanjem , pogotovo dva puta, da li su sad kaktusi, a ako imate negde da ste samo na crno i da niste više ništa prskali da li je sad u boljem stanju? Takođe, špartanje i zagrtanje u odnosu na one koji nisu dirani....
Ja sam prskao tri njive Monsonom kukuruz je bio 12 listova preratao.Nije moj kukuruz vec od brata, mislio sam da ce mu faliti nesto ali on fantasticno napreduje a trava je izgorela nikakve probleme nema.

Malo mi ovo deluje misteriozno...8.jula izgledao ovako ja bi reko da je već bio gotov tad i nakon 16 dana dobio kišu,znači 24.jula i uspeo da da rod od 1800 kg/kj.???:ppozdrav:

Na ovom mestu gde je slikano nije bilo prinosa, ali dublje u parceli je u trenutku slikanja situacija bila malo bolja i tamo je uspeo da izgura nekakve klipcice.

Ista situacija i isti takav je bio tada kod mene..takodje kisa 24-25 jula...s tim sto sam imao 1700 kg/kj

Imam blizu kice u ulici jedno jutro kukuruza koje uvek siliram za dnevne potrebe..isto smesno koliko je ostao nizak a formira klipove i izbacio metlicu..bas sam ga malopre poceo seckati..hibrid je pionir 1535..taj je jos kao i silazni bas..ovako u ataru ima svakojakih..i u odnosu na druge delove srbije nije da nismo imali kisu..

- - - - - - - - - -

Ubedljivo su najlosiji na repistu..taj nije ni za silazu..cast izuzetcima..

Sto se tice toga da tera dva klipa,to moze zadrzati do punog zrenja ako je sejan na 30 cm i da je biljka dobro snabdevena hranivom.U 90% slucajeva jedan od ta dva klipa ce posluziti kao hrana drugom.

Pionir y12 sijan 2.5 , kukuruziste , dobio od agrotehnike 160kg/kj UREA i prskanje adengom, jedva nikao , i nista vise , nije kultiviran , prije 7 dana 60l kise, izgleda najvaznija agrotehnicka mjera do sada

2nva1eg.jpg
[/IMG]

Ovo je pionir 9903 (ako nisam permutovao broj) , prskano adengom kad je imao 1 list , sijan 22.4 ili 23 , oko 180kg/kj urea, strniste pognojeno stajnjakom , bez kultivacije.

23vf4tw.jpg
[/IMG]

I DKC 5031 toliko hvaljen na forumu a kod mene ku*ac od ovce prije kise daleko najjadniji , da nije pala kisa mislim da bi prdnuo na dasku,
n4clnc.jpg
[/IMG] strniste gnojeno stajnjakom 220kg/kj urea , bez kultivacije, zemlja bolja od prethodne dvije, prskan adengom sa tri lista sijan 13.4 , prvi i zadnji put ga sijem , na istoj ima i pionira , sijan 10 dana kasnije i taj je dio parcele malo losiji a presisao ga kod visine od 0,5m , pioniri ga obrijali.

Poslednja izmena:
Kod mene se većina kukuruza uglavnom drzi.
Osim onog koji je presejan 03. I 12. maja. Od njega možda neće biti nista.

A na državnoj zemlji koju sam uzeo ove godine izgorela je strnjika, i odma se vidi nedostatak slame da koliko toliko zadrži vlagu.
Za sutra se najavljuju kise kod nas, pa nas možda malo izvuce, mislim ja moj kraj.

Dkc 4717 sa startnim djubrenjem u komsijski,sejano isti dan komsijski bez superst.
64fd2034f06e03b469ab54e3572ebac4.jpg
49dc32f9fae2d2f19982e649d7cbc258.jpg

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
ZP 606 sjetva 3 aprila. Visina oko 180/190, sprema se da izbaci metlicu. Slike od juce.

IMG_0578.jpg

IMG_0579.jpg

IMG_0580.jpg

Kod mene dkc 5031 los u pm... As72 ga tuce 5 u glavu.... Ako ne bude kise jos nedelju dana zavrsio je karijeru...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh