Kukuruz 2017

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@ grabik Uz toliku vlagu koju trenutno ima i kako izgleda, bar na slici, taj 5031 ce takav prinos dati da vise godina za redom neces ga izbaciti iz proizvodnje! Ne budi smesan gledajuci visinu! Vaga ce reci sve!

- - - - - - - - - -

Kod mene dkc 5031 los u pm... As72 ga tuce 5 u glavu.... Ako ne bude kise jos nedelju dana zavrsio je karijeru...
Ne znam sta ste imali od padavina ali znam samo da ti kazem da As72 u susi nece preci 1000 kg/kj dok uz padavine zna biti jako dobar! 2011 imao sam oko 6500 kg/kj a sledece 2012 u susi od 500 kg do 1100 kg/kj! Od tad ga ne sejem vise.
Prosle god. 5031 sa vlagom 16.3 dao je prinos od nekih 7000 kg/kj. Ove godine u Junu imali smo samo oko 10 l kise i uzasno izgleda ko kaktus i poceo da podgoreva. Kako sada stoje stvari lose ce proci!

Slike su od pre par dana:
slike.php
[/URL][/IMG]
slike.php
[/URL][/IMG]
slike.php
[/URL][/IMG]Pionir 9911

slike.php
[/URL][/IMG]
slike.php
[/URL][/IMG]As 54

slike.php
[/URL][/IMG]Levo pkb kondor,desno as54

slike.php
[/URL][/IMG]
slike.php
[/URL][/IMG]pkb kondor

slike.php
[/URL][/IMG]
slike.php
[/URL][/IMG]
slike.php
[/URL][/IMG]Pionir 0412

slike.php
[/URL][/IMG]
slike.php
[/URL][/IMG]
slike.php
[/URL][/IMG]
slike.php
[/URL][/IMG]Pionir 0216

Ostao je jos zp 606 i 427,njih nisam obilazio,ici cu ovih dana pa ce biti i slike

Evo i mog kukuruza
Sjetva:19.5.2017
Gnojidba:300kg/ha NPK 15:15:15 ; 100kg/ha N46
Prihrana:2x 250kg/ha KAN(moje mišljenje je da je bilo bolje ići 3(150kg/ha) ili 4(100kg/ha) puta,jer kukuruz nije u tim fazama mogao iskoristiti tu kolicinu gnojiva,a uslovi su nam dopustali takvo nesto,jer bilo je samo jedno prskanje,kasna sjetva tako da nije bilo bojazni od prerastanja,a razbijanjem pokorice mislim da bi kukuruz bolje napredovao,jer i ono malo rose sto pane(zanemarive su to kolicine ali i ono mu moze dobro doci u procesu transpiracije a koja kroz pokoricu ne moze proci)volio bi da i vi napisete svoji digresiju na racun prihrane
Jedno proskanje protiv korova Nikosav i (ne mogu se sjetiti drugog preparata)
Kukuruz 2.6
2.6.jpg
[/URL][/IMG]
2.6-.jpg
[/URL][/IMG]
Kukuruz 10.6
10.6.jpg
[/URL][/IMG]
10.6-.jpg
[/URL][/IMG]

kukuruz 15.6

15.6.jpg
[/URL][/IMG]
15.6-.jpg
[/URL][/IMG]
15.6---.jpg
[/URL][/IMG]

kukuruz 23.6

23.6.jpg
[/URL][/IMG]

Kukuruz 2.7(jučer,nakon dugo vremena kisa kod nas,bile su bas visoke temperature,i baš je bilo zasušilo,tako da nam je ova kiša legla ko budali šamar,padala je juče od 15h pa sve do jutros)

27.7.jpg
[/URL][/IMG]
27.7-7.jpg
[/URL][/IMG]

Otkud da ste tako kasno sejali? Što se tiče prihrane, u slučaju takvog predsetvenog đubrenja ne bih dao 500 kg KAN-a posle, mislim da je mnogo. Ono što bi mogao da probaš, je špartanje sa prihranom. Ne bi moglo da škodi. I ja sam više za prihranu u više puta ali kukuruz to baš i ne dozvoljava zbog porasta.

Koliku površinu imaš pod kukuruzom?
Nešto se ne sećam da je Tuzla toliko ravna. :osmeh:

Danas gledao 0023 0423 9911 poceli su da prase .Nadam se da ce se oploditi pre vrucina...
Inace od.sutra krecemo sa zalivanjem kukuruza imamo mogucnost da zalijemo nekih 20tak ha.Pa da iskoristimo to.samo 2 do 3t po ha da rodi vise isplatice se .

Sijacica je pneumatska :haha: prosle godine sasvim korektno odradila poso,ovu godinu uneredila da valja
Kasna sjetva je iz razloga sto smo imali nenormalno puno padavina u aprilu,i pocetkom maja,i jednostavno oni koju su posijali pocetkom 4 mjeseca su pretrpili veliku stetu od hladnoce i padavina. Nije upitna kolicina gnojiva,jer na ovoj zemlji koja nije bas nesto kvalitetna,mora se gurati kukuruz na misice tj na gnojivo,ima dobre zemlje ali to je pokupila Farma Spreča(Milkos),i oni veci proizvodjaci koji guse nas manje.Ova zemlja gdje je kukuruz je 5-a klasa.Radio sam ja špartanje uz prihranu oba puta,samo ja sam tog mišljenja da kukuruz nije dovoljna jak da iskoriti tu kolicinu gnojiva.Trenutno 2 ha za svoje potrebe,ranije sam dok je bilo zemlje radio vise.Pa i nije Tuzla ravna,niti sam ja iz Tuzle,ali lakse se ljudima orijentisati kad piše Tuzla,ja sam iz Kalesije,Spečansko polje je lokacija kukuruza

Kakva je stetocina napala kukuruz na ovoj drugoj slici,toga ima i kod mene pa me zanima trebal sta preduzimati i o cemu se radi?

Kukuruzni plamenac. Može da se prska ali samo sa specijalnim prskalicama koje su višlje od kukuruza. To znači za nas obične smrtnike da ne može ništa da se preduzme :osmeh: a obično i ne mora jer štete nisu toliko velike.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh