Kukuruz 2017

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kukuruzni plamenac. Može da se prska ali samo sa specijalnim prskalicama koje su višlje od kukuruza. To znači za nas obične smrtnike da ne može ništa da se preduzme :osmeh: a obično i ne mora jer štete nisu toliko velike.

Znam za te prskalice ima jedan u mom selu, vise me zanimalo to koliko moze da nacini stete ta napast.

Danas gledao 0023 0423 9911 poceli su da prase .Nadam se da ce se oploditi pre vrucina...
Inace od.sutra krecemo sa zalivanjem kukuruza imamo mogucnost da zalijemo nekih 20tak ha.Pa da iskoristimo to.samo 2 do 3t po ha da rodi vise isplatice se .
Slobo,na koji nacin ces ga zalivati kakav imas sistem za navodnjavanje

Prosle godine Dekalb 4717 rodio extra, a ove godine u susi extra izgleda, sejan 01.04.. Inace posejan po preporuci clana Kiraj :osmeh:

Sjajno izgleda jer je imao kise!
Prosla god. nije merodavna za uporedjenje hibrida!
I ja sam ga imao i bio zadovoljan s tim hibridom dok ove god. u jako teskim uslovima kod nas sa bez skoro kapi kise uz velike vrucine i prokletog vetra koji duva skoro svaki dan od 1 Aprila ovako izgleda 4717 i 5031.
24385f12f6f8d3a5df88264a374d1679.jpg

0b3e68f802135ef2e2eecce9f8096347.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Plamenac ne umanjuje toliko prinos , malo da ali ne toliko . Zato utiče na kvalitet zrna , aflatoksin i budjavosti su najčešće uzrok plamenca. Isto ako ima dosta plamenca spremi ekipu za prikupljanje klipova po zemlji nakon kombajna ili berača.

Kukuruzni plamenac. Može da se prska ali samo sa specijalnim prskalicama koje su višlje od kukuruza. To znači za nas obične smrtnike da ne može ništa da se preduzme :osmeh: a obično i ne mora jer štete nisu toliko velike.

Kod nas ove godine na 60% parcela nisu neophodne te "specijalne prskalice", moze komotno sa redovnim.

Opet mi nije jasno šta se to u stvari desi sa kukuruzima koji dobiju onu čudnu žutu boju i ostanu niski iako hrane ima dovoljno. Kod nas su takvi ove godine jedno 70% njiva , ali ipak nisu svi neki opet izgledaju kolko tolko normalno bar što se tiče boje i visine , a isto selo ili atar recimo ?

Opet mi nije jasno šta se to u stvari desi sa kukuruzima koji dobiju onu čudnu žutu boju i ostanu niski iako hrane ima dovoljno. Kod nas su takvi ove godine jedno 70% njiva , ali ipak nisu svi neki opet izgledaju kolko tolko normalno bar što se tiče boje i visine , a isto selo ili atar recimo ?

I meni nije jasan razlog za to. Razmisljao sam u pravcu da je zbog velike zakorovljenosti, medjutim tada uglavnom stabljika postane tanka i kukuruz se susi, ali ne pozuti. Takvih zutih kukuruza je bilo kod nas 2015 godine.

Znas kako kazu?
Gorece i nasa kuca, bice ekseri!
Za ove sa drugog govornog podrucja, ekseri ili ti eksera, cavli, ovo dodje kao vojvodjanski "sleng"

Isli jutros te vadili uzorke zemlje za analizu ne moze ono sra*** za vadjenje uzoraka da pipne u tvrdo, morao je budak da radi. Sto se kukuruza tice, kisa kao da nije ni padala. Bice napeto kao kisobran u narednom periodu, ali je valjda zanimljivije kad je tako.
bc0e67e27aa2ac36b85e6d781b3e7063.jpg

3c516e32a9e385180dcc6cef01037e03.jpg

9ca9809037c35b818b7f2d2a4e3262f4.jpg

Послато са HTC Desire 825 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Jutros iso kosit travu i usput obidem najudaljeniju njivu pod kukuruzima....jedno 6 duluma je kukuruz visok oko 1.5 metar a gdje je bila ljuca zemlja tu je osto na nekih 50 cenat,pozutio i trava ga sustize iako je prskato laudisom.....kosim to da ih samo ne gledam onakve zute...takvih je oko 3 duluma

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh