Kukuruz 2016

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sta se desilo sa ovim hibridima kukuruza?

HiUE8m5.jpg

Razmisljam da dam priliku na 1ha nekom hibridu FAO grupe 400-500 iz LG-a, KWS-a ili Syngente. Jel ima nesto da je valjalo prosle godine od ove 3 semenske kuce ??

Od Sigente hvale Pako on je 490 bas cu ga probati,a od KWS mozda nebi bilo lose probati Karmas ili Luce,kazu da je lep za slaba zemljista.Koliko sam zapazio da svi KWS hibridi jako lose otpustaju vlagu.Video sam neke tabele iz ogleda i skidani su kasno sa velikom vlagom.
A ako zelis na berac pozni Kermes je tu zakon,presedne ti i kukuruz i njiva.:osmeh:

Luce i Mikado su najgori sto se brzine otpustanja vlage tice,znaju da drze i do novembra ako je godina povoljna.Od KWS probaj nove hibride Kolumbaris,Kerbanis...Za Syngentu kazu da je Pako dobar,ali kod mene nije bio nesto posebno_Od Syngente jedino Sincero ili Sikora.

Dobra informacija a ja razmisljao o Luceu:bravo:

Vladimire jesi li sejao as72 ili 63?Pitam zbog poredjenja u odnosu na ove strane.

Nisam od As-a nista.Planiram 72,ali nikako da dodje na red.Od KWS ti preporucujem 3381 uvek rodi,nisu klipovi ko drva,ali ne moze da omane.

Sad gledam u cenovnik i 3381 kosta 4500 din vreca,skupo,ove godine budzet srezan jer kupujem seme za kes:osmeh:

Pako sam sejao 2014. i rodio je dobro nema sta, ali je nenormalno bilo kvarnih zrna. Skidao sam ga u zrnu. Morao sam da ga skladistim odvojeno od ostalog kukuruza i vrlo brzo je poceo da se kvari.Od novijih AS-ovih hibrida hvale 507. Njega cu da probam ove godine.

Ja sam sejao Pako 2014, rodio je ali nista posebno u odnosu na neke druge iz te fao 400 grupe i rane fao 500. Sad svi kazu da je u susi mnogo bolji od tih ostalih, ali sam cuo od par kolega ovde na forumu da valja samo iz doradnog centra iz Francuske.
Od KWS-a sam sejao samo Mikado, kao rezervu za silazu pa ako ostane skinem ga u zrnu. 2014 razvalio preko 11t/ha, ali zato prosle godine u susi nista. Jedva 3t/ha on mi i pokvario prosek. Svaka 3 biljka je bila jalova. U tom istom delu atara u istim uslovima AS 72 5t/ha a Rajfajzen Uliks za nijansu bolji od AS-a.

Zbog toga razmisljam o nekom drugom hibridu ovih semenskih kuca. Od LG nisam nista sejao osim psenica, pa bih dao sansu nekom hibridu kukuruza. Bila su dva mala ogleda u okolini sa 3-4 hibrida i nije lose izgledao kukuruz.
Pa bih dao sansu nekoj od ovih semenskih kuca na tom jednom hektaru da se pokazu uz DKC, Pionir i AS 72, jer volim malo da radim te neke svoje licne oglede :osmeh:

Sa ovim cenam koje nam spremaju onaj ko je uspeo dobro da udomi svoju zemlju ( da da u arendu ) naj bolje ce da prodje ... Inace planiram povecati dkc a smanjiti nas ns semena. danas bio na prezentaciji Ns svidja mi se Ns 6102 ...Imao prosle godine i zasluzio je da ponovim sa njim...

ja sam sejao oglede ovih genetik hibrida ima 3 nova hibrida.kada nadjem pair upisacu imena.u prosloj god.su se pokazali isto kao i pionir pa cak i neki hibridi bolje od pionira.razlika u ceni je duplo manja.glavni za ovo seme vam je dragan br.tel:062250211

Ko su ti Genetik hibridi,na internetu o njima nema ama bas nista,koliko sam razumeo u ranijem pisanju vise ne postoje a sad se opet spominju sa novim hibridima.Kod nas ovog semena nema.

Danas gledao cene kukuruza,Agrimax 3800,KWS 3800 pa na gore,NS 3700 pa na gore i tako dalje.As je najjeftiniji 3150 din.

Ja ove godine sejem 12 ha kukuruza, sejacu Pionir, Zp i Lg kao i do sada, samo cu ubaciti i Kws 3381 na jednoj parceli, dosta njih su ga hvalili da je stabilan po pitanju prinosa :D

Da se prikljucim temi. Ove godien odluka je na DKC 4717, 4795, nesto lanjskog pionira sto je ostalo, a sansu dajem KWS-u. Radicu oglede za njih sa 8 hibrida fao 300-500.

Koliko treba da bude kila zrna od jedne prikolice kukuruza u klipu.Kikinda 3 tone duboke stranice.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh