Kukuruz 2016

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam masu zamijetio, baš da je tolka razlika...

Kad sam pisao o tim prevarama u temi o semenima ZP i NS mnogi me osudise,a sad dokazi crno na belo.

Mislim da nas svi jasu kako ko hoce.Lopovska zemlja.Svi prave seme,deklaracije stampa kako ko zeli,semena nema dovoljno nakraju mi najeb..

- - - - - - - - - -

Cist dokaz da deklaracija sa hologramom na samom dzaku nista ne znaci,ali bas nista.

Nema tu nikakve prevare...Jedan doradjivac Institut,stara zaliha semena,prepakovana roba.Vazeci atest,postoji broj resenja i deklaracija. Drugi doradjivac,bivsi AGROSEME Sr.Mitrovica,odnosno Cosum seed,hibrid ZP nije prepakovana roba vec nova dorada. Tezina vrece nema veze sa frakcijom,tu igra vecu ulogu apsolutna masa zrna odnosno hektolitarska tezina. NS 640 i ZP 606 nisu isti hibridi da se mogu uporediti.Pozdrav

Da bude razlika u tezini za istu frakciju 55%,to su vec price za kafanu i neiskusne.

Ispade da sa jednim od ova dva hibrida punim beli prodajni dzak za kukuruz do pola za 50kg:haha::haha:

Apsolutna masa zrna hibrida ZP606 se krece i do 450 gr,sta je tebi cudno sa tezinom ove vrece?

Nevidis sta je cudno?ZP606 9,20KG a NS640 5,90kg za istu frakciju zrna,ej 55% tezi ZP,ko od ova dva instituta laze??:haha:

Druze 3,3kg razlike na samo 25000 zrna,sta bi bilo da pakuju u veliki dzak od 50kg.Jedan bi imao pun dzak i 50kg a drugi pola dzaka i 50kg:haha:

Ja ti pricam za ZP da nema nista cudno,ako je 1000 zrna do 450gr izračunaj hladne glave koliko moze biti tesko 25 000 zrna...

OK,znaci NS-ova deklaracija je netacna.Iskreno nisam sipatizer ni jednih ni drugih,sliku sam postavio cisto da utvrdimo na osnovu iskustva ko je zeznuo stvar.

Nije niko zeznuo. ZP606 je krupno okruglo a NS640 sitno duguljasto onako pljosnato, u tome je razlika.

To moze biti razlika u zapremini,ne u kg.Da je razlika 1,5kg OK ali 3,3kg na tako malo_Ovde je rec o hektolitru koji se i kod psenice razlikuje ali sve u granicama 10-20%,ovde skoro 3 puta veca razlika od 20%.

- - - - - - - - - -

Ja ti pricam za ZP da nema nista cudno,ako je 1000 zrna do 450gr izračunaj hladne glave koliko moze biti tesko 25 000 zrna...
Znaci NS na 1000 zrna ima oko 250gr da bi postigao prikazanu deklaraciju.Ok,sve je to matematika,prosto jasno.

Ne mora da znaci da je netacna deklaracija te partije NS semena.Naime,godina 2014.je bila izuzetno povoljna za proizvodnju kukuruza pa tako i za proizvodnju semenskog kukuruza te je semenski kukuruz proizveden te rodne godine prilicno tezi od semenskog kukuruza proizvedenog u nekoj prosecnoj ili losoj godini a po deklaraciji te partije NS semena se vidi da je proizvedena u 2013.godini.Nije fer pljuvati po nekome bez argumenata.

Velika je to razlika,da je manja OK.

Inace taj 640 sa kog je skinuta deklaracija nije ni imao rod nakraju,nesto smesno,ja ga sejao burazeru zato mi i ostala deklaracija.Pored njega je bio 366 ili 388 slagacu, koji ga oduvao.Zemlja pored reke puna vlage,rodi i najvecoj susi.Inace prosle godine kod svih 640 totalno podbacio,kod svih je stigao na metar visine i tu zakovao.
606 je njiva pored mene,bio prisutan kad se sejalo i otud mi deklaracija.Rod bio onako,nista specajalno,jedino sto sam zapazio da je kukuruz sav tvrdunac,nisam ga sejao,koliko sam upucen trebao bi da je zuban ili gresim.:sta:

ZP-606.jpg

Ovo je slika klipa hibrida ZP606

- - - - - - - - - -

Sam proceni da li je zuban ili...Pored koje reke ti je njiva?Drina,Jadar,Korenita,Žeravija...

To je bratova njiva pored lokalne recice mutnik.
Takodje sam mu sejao i ova dva hibrida i oba su bili izrazeni narandzasti tvrdunci.
23jpn5s.jpg

Danas stigla semena za setvu za zrno sam uspeo samo p0216 da dobijem jer je 9911razgrabljen i nemogu da ga nabave kolika je potraznja,a za cardak ce ici kws kerbanis i korimbos za probu,p0725 i zp 606!Sutra mi jos ostaje da odem do zadruge da potrazim 9911 ako ga imaju!

Danas stigla semena za setvu za zrno sam uspeo samo p0216 da dobijem jer je 9911razgrabljen i nemogu da ga nabave kolika je potraznja,a za cardak ce ici kws kerbanis i korimbos za probu,p0725 i zp 606!Sutra mi jos ostaje da odem do zadruge da potrazim 9911 ako ga imaju!

Dobar izbor semena. Taj 9911 je uglavnom razgrabljen,verovatno iz razloga sto su pionirovi promoteri najvise njega hvalili i pisali u preporuke.

Ja sam se odlucio od Pijonira za zrno P0412 P0423 od Dekalba 4717 i 5222 i posle pauze od tri godine, bice ponovo branje PO725 i ZP606 Cene naspram merkantilnog kukuruza su strava

Ja sam proslee godine sejao ZP 555 i ZP 666 po prvi put, neverovatno koliko su bila slicna ova dva hibrida, skoro pa identicna.Po ZP katalogu pise da su zubani!?!Ono sto mi je jos bilo cudno metlicili su u isto vreme, i ako nisu ista fao:sta:.Sumnjam sta sam kupio i ko je pakovao.Izgubio je od stranaca na istoj parceli tako da ZP otpada za ubuduce.Za branje KWS Konsens i Korimbos i nesto od BC hibrida za probu, kod mene BC zasticen insekticidom za 3900 dindzi, korektna cena!

Ja sam proslee godine sejao ZP 555 i ZP 666 po prvi put, neverovatno koliko su bila slicna ova dva hibrida, skoro pa identicna.Po ZP katalogu pise da su zubani!?!Ono sto mi je jos bilo cudno metlicili su u isto vreme, i ako nisu ista fao:sta:.Sumnjam sta sam kupio i ko je pakovao.Izgubio je od stranaca na istoj parceli tako da ZP otpada za ubuduce.Za branje KWS Konsens i Korimbos i nesto od BC hibrida za probu, kod mene BC zasticen insekticidom za 3900 dindzi, korektna cena!
Koliko se secam tvojih pisanija po forumu isto si tvrdio i prosle godine!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh