Kukuruz 2016

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Koliko ce biti zavisi kako je prikolica napunjena i koji je hibrid, racunaj od 1,6t do 2t.

Ako "duboke stranice" znaci da su stranice ~80 cm visine, prikolica je siroka 180 cm, duzina je (ako se dobro secam) 370 cm, onda je coci064 u pravu.

Ako je prikolica nosivosti 4t zrna,ako je puna u njoj ima 3t klipa(toliko nasa "Kikinda" nosi i zrna i klipa),ako uzmemo da je radman zrna 0.8,dobijemo da je 24 metera zrna,nek je i klip neki losiji malo tako da ne bi trebalo biti ispod 2t.

- - - - - - - - - -

Inace kad smo kod prikolice-pariteta kaze cale da pre dok je prodavao u klipu kad je dobro napuni bude 3t klipa i od toga kupi 200l nafte(veliko bure).

Randman tesko bude 0.8. Kada se bere u klipu vlaga je ~25, a zrna na prolece/leto kad okrunis bude maks 0.7, najcesce oko 0.65.

Merio sam to jednom. Prikolica koja ima dimenzije 1.73 x 4 x 0.82, natovarena da ne moze vise ni klip da stane izmerila je 3120kg. Psenice sa hektolirom 81-82 bude 4900-5000 (tesko 5000kg ali moze kad namestis lepo), soje sam nosio najvise 4860 u njoj. Kukuruz zavisi od hektolitra i vlage. Veca vlaga manje moze da stane.

Stiglo seme. P1114, NO1, Kolumbaris, Konfites, 3381,LG3562 i za kotarku Zp606. Jos DKC 5276 da stigne i to je to.

Poslednja izmena:
Taj manjak semena ce se primetiti u setvi, to je oko 8% manje i nije zanemarljivo. Plus imaju pojedini ljudi i one bolje kontrole semena, proculo bi se kod nekoga. Videcemo u setvi sta smo kupili

Kad je manje seme, manje mu treba vlage da nabubri i krene

Danas kupljeno seme NS radan i prvi put zenit.od Zp 704,od Asa 63 i 72 i prvi put 51.Treba jos za silazu nekih semena,ako neko ima da proda visak od prosle godine tacnije starijeg semena neka se javi na poruku,a stavicu i oglas.

Cene ns 3400,zp 3300 as 3100 a 72 je 3600

Danas sam sasvim slucajno naleteo na dve deklaracije od prosle godine i slikao sam.Pazljivo pogledajte i recite svoje misljenje sta zapazate i ko ovde debelo laze,ozbiljnost domacih instituta
j6o55v.jpg

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh