Kukuruz 2015

Moze biti nedostatak kalijuma, nisam ove godine isao sa osnovnim djubrenjem nigde (na 50% parcela stajnjak i osoka, ostalo samo predsteveno azot). Ovde je isla samo Urea 250kg/ha.
Kako se to manifestuje ??

Kad donji listovi žute i suše se ali tako da je rub lista zelen , a sredina žuta , kao na tvojoj slici onda je to nedostatak kalijuma , ako list žuti i suši se od krajeva uzdužno , a sredina je zelena onda je nedostatak azota .

Ove godine ce sve biti bitno za kukuruz, i kad je bačen vestak, u koliko, i koji, i kad je posejan, i koliko smo vlage uspeli sačuvati, i oplodnja, i hibrid, i još 100 stvari.

slike.php
[/URL][/IMG]
slike.php
[/URL][/IMG]Zp 606 ,setva oko 25.4,predusev detelina,razmak 23cm,2kg uree + 2kg kan u spartanju,prskano rinkor+koloseum,prolecno oranje,zemlja 4klase

slike.php
[/URL][/IMG]
slike.php
[/URL][/IMG]Takodje zp 606,sve isto kao i kod predhodnog,jedino sto je predusev bio kukuruz i sto ga je u pocetku napala neka buba u trecem peru ga popasla,a malo je i redje nikao...

slike.php
[/URL][/IMG]
slike.php
[/URL][/IMG]zp 606 sa malo 600 kroz njega,predusev kukuruz,pred prosle godine izvucen stajnjak,ostalo kao i kod prvog kukuruza....
Slike su od pre 4-5dana

Poslednja izmena:
Nisam bio par dana u tom delu atara. Ici cu veceras sad si me zabrino. Kad sam bio pre desetak dana strahovito se uvio i branio od suse. Sejo sam ga na 23,5,predusev zito,bacio mu lepu kolicinu mapa i uree, ali pravu kisu nismo dobili vise od mesec dana. I kad padne ko jaca rosa.

- - - - - - - - - -

Nisam bio par dana u tom delu atara. Ici cu veceras sad si me zabrino. Kad sam bio pre desetak dana strahovito se uvio i branio od suse. Sejo sam ga na 23,5,predusev zito,bacio mu lepu kolicinu mapa i uree, ali pravu kisu nismo dobili vise od mesec dana. I kad padne ko jaca rosa.

Mene danas covek zove kaze ima vec trecu godinu kukuruz na kukuruz i sav polegao od zlatice pita sta da radi ima li mu spasa reko imalo bi da je stabljika suva sibicu i da spases komsije,a ovako neka vam je Bog u pomoci od ove suse zlatica haos pravi!

Pionir 0216
Rana setva,pocetak Aprila
img201507161711371.jpg

img201507161713321.jpg

Ovaj dole je na proletnjem oranju,odnosno pokosen prvi otkos deteline ,razorano i posejan kukuruz,za par dana ce da izbaci metlicu
img201507161746231.jpg

Ovo ostalo su takodje Pioniri gde je predusev secerna repa,za sad ubedljivo najbolje izgledaju.
img201507161758291.jpg

img201507161816471.jpg

img201507161819171.jpg

Uvratine
img201507161809371.jpg

Nazad
Vrh