Kukuruz 2015

ZP 555

wp201507130011.jpg

Pa sad kad si lepo sve rasprodo mogo bi da ne smaras vise po forumu. Jer mi ostali smo gazde i kulaci nije ti mesto da se druzis sa takvima.

Polako ljudi,možda se čoveku sve smučilo,priterala muka,uloženo a rezultati slabi.Pitanje i da je u ful agrotehnici šta bi bilo od roda.Ipak to nije region gde se postižu visoki prinosi,još kad naiđe loša godina...Proći će Mirka taj bes pa opet sve ponovo,kao kod većine.

I kod mene podgoreva 606. Kise nije bilo ni kad je kod Mirka malo padala
733ea36b523fb9361e13acf506c1fc1b.jpg

Njiva blizu reke, prosle godine tu bila poplavljena psenica. Jos se nadam.

Послато са GT-S7582 уз помоћ Тапатока

Helico,sejan 11.04 na tanjiranoj kukuruzovini,200/250kg po he map bacen u februaru.
2l9jcwj.jpg
2hx2jvn.jpg
14csnwz.jpg

Pionir 1114 istog dana sejana ali predsetveno 300kg San/a.
2lk32m9.jpg
2zz1fzk.jpg
2r3wi94.jpg

Helico ce mozda do kraja i imati nesto od roda ali Pionir neverujem mislim da ce vikend da mu dodje glave.Nije agrotehnika problem vec sto pionir kao kasniji poceo cvetanje pre nedelju dana i tesko da ce biti nalivanja dok je Heliko to obavio pre 2 nedelje i delimicno nalio zrno.

Pionir P0412 slikan juce, a sejan 15.4
Dobro se drzi.
pionir-0412-137.jpg

Ali na toj parceli bas na pocetku njive uz put ima jedno 5a je pregorljivo bas peskovito. Tu je poceo da podgoreva.
20150711194534.jpg

Nocas pala neka kisica par litara, znacice koliko toliko svim kukuruzima.

Moze biti nedostatak kalijuma, nisam ove godine isao sa osnovnim djubrenjem nigde (na 50% parcela stajnjak i osoka, ostalo samo predsteveno azot). Ovde je isla samo Urea 250kg/ha.
Kako se to manifestuje ??

Zamolio bih kolege kad stavljaju slike da napišu koji je hibrid u pitanju i gustinu setve i ako se zna koja je klasa zemljišta čisto malo radi upoređivanja kako koji hibrid podnosi ove stresne situacije u vidu nedostatka vlage, hvala vam unapred.

kod mene u mom kraju sam primjetio da treba kukuruz sijati od 5.4. do 15.4. i tada bude najbolji, sve poslije 20tog je propast ako nema kiše, a ovi raniji se još i izvuku.....sve sijem na 21cm, al oko pola hektra sam sijao na 23cm, ako bude suše, da imam nešto kukuruza za sebe....kod mene za sada dobar, al nebi bilo loše da padne malo kiše....

Nazad
Vrh