Kukuruz 2015

Da li neko ima pionir 9494? Bio sam juče u obilasku i vidim da ima zaperke kao blesav, svaka druga - treća biljka ima zaperak. Kao šuma izgleda sa tim zapercima, a ta parcela je dobila ubedljivo najmanje kiše. Setva 25. april.

Na slikama Pionir v52 na najboljoj zemlji koju imam, predusev pasulj, dobio 200 kg/kj uree. Tu imam i bunar, pa se dvoumim oko navodnjavanja. Nisam video kod nas u ataru da je neko do sada zalivao, izgleda svi čekaju kišu. Šta bude sa dva reda gde prođe traktor kada se razvlači tifon? Da li se potpuno polome i osuše ili nešto bude i od njih?

Poslednja izmena:
Izgleda je oplodnja svuda prosla OK, ali ce sad da pati malo u nalivanju. Prezivece on i ovo sto predstoji, ali i ako onda ne padne kisa do kraja jula, rod ce biti prepoloovljen. Sreca je sto smo imali koliko toliko padavina tokom zime i protekle cele godine pa se to sve nakomuliralo, kako kod nas kazu "do mrtvih". Da nije tako vec bi kukuruz bio kaput.

U mom kraju kukuruz se još drži mada smo zadnju kišu imali prije gotovo mjesec dana, juče bio u Bijeljini i dole je situacija strašna. Kukuruzi su u katastrofalnom stanju, visoki jedva metar a već isklasali a klip nepostojeći ili je dugačak par centimetara.

Mislim da je Pionir 9911.Prošle godine je bio visok a bogami i sada je .

dscf3541.jpg

dscf3542.jpg

dscf3543.jpg

kod mene nema popadalih ali ima ovakvih!da li ce ostati na tome ili ce popadati skroz?nisam pre imao problema pa se ne razumem!
fotografija0276.jpg

Poslednja izmena:
Kod mog kuma Pioneer 9911 ove godine dobrano podbacio, napala ga zlatica osto je metar ipo visine i do pol izgorio, ko da se suši. Meni se prosle godine pokazo odličan samo je imo malo veću vlagu

Ja sam ove godine prvi put u zivotu sejao pionirov hibrid i to sam posejao 9911 za koji mogu da kazem da izgleda vrhunski bas sam ne zadovoljan trenutnim njegovim izgledom i stanjem nego prezadovoljan sejan je na 21cm zemlja trece klase!

Em susa em crvi i plamenac opravise katastrofu neznam da li kod vas toga ima ali kod mene na dve njive as 72 izgleda kao da ga je le tukao koliko su ga opasli poneka metlica vec pada klipovi izbuseni znaci tuga i ocaj .

Da zlatice -diabrotice ove godine ima recimo bar duplo više nego što je ikad bilo ?? Plamenac opet bio krenuo rano i to naglo dok je još bilo vlage , kako je naglo napao tako je i stalo ? Dalje kukuruz uopšte niži 20% nego inače ? Nivo podzemne vode pao naglo kao nikad dosad ? Sve čudno .

Nazad
Vrh