Kukuruz 2015

A uvek nas nesto j....e, il turci, il bugari il ugari il svabe il ameri,sad nema ko vise pa poco taj harp, ko je to,kako to da uvek nas nesto oce sranje???

Ljudi, kod mene se kukuruz jos drzi. Klipove ima i to nisu losi. Zrno je u mlecnom stanju. E, sad koliko ce da rodi i koja ce cena biti, to cemo videti...

Oplodnja na, recimo paku, a i na susedovom pioniru je prošla OK. Uglavnom je svako zrno zametnuto i krenuo je da ga popunjava. Koliko ce zaista uspeti u tome sad zavisi da li ce posle tog famoznog 25. pasti nešto kiše.

Evo i mojih jada od kukuruza!
KWS Korimbos

dscn0785.jpg

Onda ZP606 i deo stete od naftasa

dscn0786.jpg

opet ZP606

dscn0787.jpg

ZP 427

dscn0788.jpg

ZP434

dscn0789.jpg

Pionir 9911

dscn0790.jpg

I zadnji ZP 677 koji je u startu ocajno izgledao sada izgleda mnogo,mnogo bolje i cak odlicno!

dscn0791.jpg

Da neko ne pomisli da se sprdam ili podcenjujem tudje useve da ste vi njih videli u nicanju znali bi ste sto govorim "moji jadi" ali ja sam tome bio kriv nova sejalica nisam je dobro ustelovao ostalo plitko seme i do prve kise se mucio sa nicanjem,a posle je bilo bas dobrih i obilnih padavina na tom terenu kada nigde drugo nije ni porosila i onda su se otrgli i prestigli one koji su u startu bili bolji od mojih za 3 koplja!Inace sve ove njive su 3 klasa zemlje ili ti gornji teren gustina setve sa ZP434,427 i pionir9911 je 21cm,a ove ostale za cardak sam isao na 24,5cm iako je otac negodovao zbog loseg iskustva iz 2012god.ja sam se kockao i isao na sve ili nista pa cemo na kraju videti za sada sam zadovoljan!

Juce isao u delu polja gde je crna zemlja (skupljao seno) ko je uradio dobro pripremu i nadjubrio drze se odlicno kukuruzi,vidi tacno gde fali djubrivo,narocito predsetveno krenuo da podgoreva,ali nije nista strasno,neka kisa u narednih 7-10 dana bi spasila to,akodje raniji hibridi ns 208,zp 209 ( ima narod osta od donacia za poplavljene) izgleda identicno kao sa slike kolege Srdjana....
Ja cu mozda veceras da obidjem neke parcele,a sutra soju,pa cu dati stanje,inace ja sam stelovao sejalicu na 25-27cm,ali je sejala na 23-25cm,i dobio 2kg uree i 2kg kan ( u mojim njivama je imalo i stajsko),a u nekim uzetim ove godine u zakup nije niti je baceno predsetveno jer su kasno uzete u zakup....Sve u svemu slike ce reci stanje bilke,a vreme u narednom preriodu odrediti prinos:ppozdrav:

Nazad
Vrh