Kukuruz 2015

Kod nas mišlingeri se uvrnili onako onako kao prva linija odbrane bogami tesno a kasniji rokovi setve pa još proletnje oranje e tu je katastrofa

Bogami ovde u našem kraju (telečka visoravna ) može se kockati sa gušćom setvom ali je rizik veliki čak i one fao 300-400 od 22-23 cm pa naviše , mogućnosti za zalivanje = O , to je to kaošto piše i savopunck, ovde najpre udara suša džabe dobra zemlja kad voda fali ( a odvodnjavanje svake godine plaćamo :haha:)

Bice ovo godina sa malo kukuruza,predosecam to neizgleda sve savrseno kao sto je trebalo biti ako nastavi susan period prinosi ce biti umanjeni bar za30%. kod mene moze deset dana bez padavina nece se osetiti ali sve preko toga odnece danak.

evo, moj napreduje, pioneer a79, a sinoć bilo puno kiše, pa će ga dobro napuniti.....odmah jedno pitanje, pošto je tretiran mesurolom, kolika je karenca, jel se može koristiti za kuhanje i za hranu ljudi, a da nije štetno???? jer svake godine pojedemo par komada, al zato što je zrno zaprašeno, nisam siguran da li valja......

Znaci da se moze koristiti kao suho zrno, a sto je onda sa silazom?

Bas steta, htio danas kuhati.....

Srdjane, neznam sto sam ti skrivio.......hahahahaha

Ne vidim razlog zašto ne bi mogao da jedeš taj klip, ako ga skuvas. Mesurol, ili bilo koji drugi insekticid za seme je odavno odradio svoje. Veća opasnost preti od nekog folijalnog herbicida.

Znaci da se moze koristiti kao suho zrno, a sto je onda sa silazom?

Bas steta, htio danas kuhati.....

Srdjane, neznam sto sam ti skrivio.......hahahahaha
Ja nemam nista protiv vas vec kazem sta kaze zastitar kod nas.Obrazlozenje je delimicno dato,jer mesurol veoma kretko stiti zrno semena od stetocina a u kasnijim fazama nema ostataka u biljci a kamoli u klipu.Tako da ja kada sam nekada radio sa mesurolom kuvali smo kukuruz i svi moji ukucani koristili pa cak i deca koja su tada bila mala.:ppozdrav:

To sto si mogao naci je turski i dobro sto ga nisi koristio.Kao svinjsku mast da su sipali unutra.Ja sam 1l uzeo za tretiranje repe jer je pipa grickala,a oni koji su tretirali seme 2 dana su to seme susili na suncu.

Agrimax Blast
2dugsbo.jpg

NS 6102
bg1zkl.jpg

Ja nemam nista protiv vas vec kazem sta kaze zastitar kod nas.Obrazlozenje je delimicno dato,jer mesurol veoma kretko stiti zrno semena od stetocina a u kasnijim fazama nema ostataka u biljci a kamoli u klipu.Tako da ja kada sam nekada radio sa mesurolom kuvali smo kukuruz i svi moji ukucani koristili pa cak i deca koja su tada bila mala.:ppozdrav:

Znam, šalimo se malo.....

Nije prskan protiv trave, samo posijan krajem 3 mj, al mu je trebalo da duze nikne, jer je otisao duboko, njega sam sijao da probam sijacicu koju sam kupio.....i poslije je špartan samo jednom i to je sve......a jos je sjeme trebalo biti posijano 2014 godine, tako da je ucinak mesurola nesto slabiji......

@momosaric kako izgledaju sada oni kukuruzi sto si snimao u junu? Kod nas su tada imali dovoljno vlage i bili super, ovo zadnjih dana ih ubija. U dijelovima njiva gdje je pijesak mislim da im ne moze vise nista pomoci, ostali se jos drze ali do kad ce izdrzati. Slabo ima i rose ujutro.

Послато са HTC Wildfire S A510e користећи Тапаток 2

Nazad
Vrh