Kukuruz 2015

Pretpostavljam da je kolegamislio na to da troši puno više sjemena zato što su dupli redovi , a i napisao je puno više sjemena što je nemoguće.
potrosnja po hektaru ide do 90000,a tu sejalicu ko ima neseje sigurno 2-3hektara seje najmanje 100hektara pa ti vidi koliko semena ode vise a prinos manji sigurno ili priblizan

Izvini stvarno al i dalje mi je totalno smiješno :haha: . Pa i obična može da "troši" od .. do . . kako god namjestiš , 90000 može svaka , a i ova TR može 50 000 ako tako želiš.

Izvini stvarno al i dalje mi je totalno smiješno :haha: . Pa i obična može da "troši" od .. do . . kako god namjestiš , 90000 može svaka , a i ova TR može 50 000 ako tako želiš.
da druze tako je kako ti kazes,al nadji mi jednu parcelu sa tw da je posejana sa tim sklopom od 50000 po hektaru,ja nekazem da ona mora da trosi 90000 biljaka al u glavnom svi forsiraju sklop sa njom:haha:

Jest al to je više do čovjeka nego do sijačice . Što se tiče dal je bolje gusto il rijetko to je jako komplikovano , bar meni . Ima tu do hibridia , do tipa zemlje , do vremeskih uslova , do djubrenja , ... ko bi znao .

Jest al to je više do čovjeka nego do sijačice . Što se tiče dal je bolje gusto il rijetko to je jako komplikovano , bar meni . Ima tu do hibridia , do tipa zemlje , do vremeskih uslova , do djubrenja , ... ko bi znao .
pa zato su i napravljene te sejalice da bi ubedile ljude al se varaju malo,ima kod nas covek seje oko 100 hektara mislim da nece vise sejati,imas u katalogu KWS hibrida iz ogleda 2014 godine prinos te tw sejalice i broj biljaka po hektaru pa uporedis i sve ti jasno:ppozdrav:

Jedno pitanje- Kako sad to da je od svih i stranih i domaćih semenskih kuća samo BC Institut >>koji je uzgred iz HR, a HR je u EU, a ta ista EU je prva stavila zabranu korišćenja velikog broja insekticida<< dakle, kako je moguće da je samo njihovo seme zaštićeno? Ako ne zna da objasni, baš bih voleo da pročitam jer nema logike, osim ako su svi ti hibridi predeklarisani, što mi opet nije logično.

Matiću, u Somboru postoji samo 1 (jedan) doradni centar i to nekadašnji SEME-SOMBOR koji je prodat Delti i sada se tu dorađuju isključivo PIONEER hibridi kukuruza i SELSEM soja. A da li se i dorađuju BC hibridi-ne verujem ali mogu proveriti jer imam dva šogora koja rade tamo......

Dobro, za naše tržište Force nije zabranjen (to nisam znao) i recimo da doradni centar iz SO pakuje BC hibride, opet ide pitanje- kako to da je Syngenta izašla sa celom paletom semena bez tretmana (a pritom je Force njihov preparat), a Hrvatska semena su tretirana? Ili je odgovor možda što je ovaj insekticid Force replika Sonidu, i nema delovanje na nadzemne štetočine?!

Onda je to- to, enigma rešena. Ali + im za marketing, jer čim su obavestili javnost kod matorog Zaharija u emisiju da je njihovo seme tretirano insekticidom, znaš kako je javno mnjenje diglo uzbunu po sel- u/ima... di je naš Furadan ::jako_besan::::jako_besan::::jako_besan::
Ja nisam gledao emisiju, ali izgleda da su izostavili taj deo gde treba da kažu da je seme zaštićeno samo od žičara.

Nazad
Vrh