Kukuruz 2015

Pisao ja,pa se obrisalo
To je bila donacija iz amerike,par godina,pa su čini mi se iz priče posle ustupili genetiku Osiječkom Institutu

I meni moj pričao :osmeh: Jel taj Kanzas je bio prvi hibrid kod nas, na ovim prostorima?
I da li znate za druge iz tog doba, čiji je bio SK (es-ka) 1, SK 2 i potom SK 70...? Koliko sam ja razumeo, SK 1 i SK 2 su bile sorte.

I meni moj pričao :osmeh: Jel taj Kanzas je bio prvi hibrid kod nas, na ovim prostorima?
I da li znate za druge iz tog doba, čiji je bio SK (es-ka) 1, SK 2 i potom SK 70...? Koliko sam ja razumeo, SK 1 i SK 2 su bile sorte.
Jeste kanzas je u pitanju.Meni jestric pricao da su brali po neki spediter po lancu dok nije dosao kanzas i onda je pocelo da radja vise.

Ako se ne varam,Kanzas je imao kratak a debeo klip .Zrno je bilo bodljikavo.

Cuveni sk 70 je bilo delo NS instituta selekcionar pok. Relja Savic bio strasan hibrid, ali velika mana pozan hibrid jako sklon plesnivosti.

Evo nešto o počecima..
2e8f31eddf4bf39b4c87eaf11c6efc93.jpg

Pozdrav, jel ima neko iskustva sa hibridom "CAUSSADE LOUBAZI CS" , dali ga je neko sejao i kako se pokazao. Ja sam na osnovu nekih stranih internet strana i foruma video da nije los, uzeo sam danas seme da probam na jedno 3,5 ha, pa sta mu bog da...

Kod nas se pokazao odlično. I u sušnoj i u kišnoj godini nije podbacio. Koliki je tačan prinos ne znam jer smo ga brali u klipu ali nije zaostajao za pioneer-om.

Za ovu godinu...

NS 5053
NS 6053
NS 6102
NS 6043
NS Radan
NS 640 ultra
Pioneer p0216
Pioneer p0412
Pa ce da vidimo....

Za ovu godinu...

NS 5053
NS 6053
NS 6102
NS 6043
NS Radan
NS 640 ultra
Pioneer p0216
Pioneer p0412
Pa ce da vidimo....
A kod nas se dosta ljudi zalilo da im se ns budjao prosle godine....Ja sam sejao as72 i na jakoj zemlji je bio odlican dok je u peskovitoj i pored identicne agrotehnike podbacio....Od ove godine samo zp

Od ns se kod nas kvario sam 6030,sreca pa sam ga preskocio prosle godine.Inace 6043 i 7020 su bili odlicni.Meni je licno Pioneer t56 bi najgori po pitanju budji,a mnogi su se zalili i na ZP,tako da pravila nema...

Prošle godine sam imao problema samo sa nicanjem NS hibrida.Problema sa kvarenjem i buđi nisam imao čak ni kod 6030.Hibrid 6043 više neću sejati zato što je prošle godine bio previsok,skoro 4 metra,verovatno bi bio dobar za silažu,a ja je ne pravim.Hibridi 6102 i 7020 jako niski za svoju fao grupu i dobar prinos daju.Sejao sam i 5043 i 5051,isto dobri ali u mom kraju crvenilo kukuruza ih rastura.Ove godine verovatno ću sejati NS 6102,NS 7020,i neki noviji NS fao 500.Od ZP samo 606.

Nazad
Vrh