Kukuruz 2015

Polivao sam kukuruz folijarno ureom i ponegde sam ga malo oprljio.Stavio sam oko 15kg uree, aminokiseline oko 1l i Fitofert corn oko 2 litra na 300 l vode po hektaru.Polio sam ga kasno uvece, sta mislite sta je izavalo ozegotine po liscu i koliko posle polivanja se mogu videti pozitivni efekti ako ih i bude uopste?

Pionir 0023:

vsl84k.jpg

Ovako izgleda kukuruz kod mene. Nije možda toliko lep kao što je kod nekih kolega na prethodnim stranicama (izvinjavam se što kvarim kontinuitet) ali nije ni toliko loše koliko jedan član ovde na forumu :)osmeh:) karikira. Jedino je malo neujednačen i nije imao 100% nicanje i to se vidi na slikama...U pitanju su sve BC Hibridi, sejani na 26-28cm 25. aprila.

Na ovoj parceli je mestimično viši i od mene (2 metra).

Ovde je nešto niži, do 1.2m

Treba malo insekticida,a za ubuduće bi trebalo u zadnjem tretmanu od korova da ubacimo i nešto protiv tih gamadi.

Ajmo pitanjce,sta mislite sta baciti od djubriva na ovaj moj kukuruz sejan 6.juna,sad je 3-4 pera FAO 330?Pre setve nije dobio nista,ustvari tu je bila propala psenica koja je dobila 300kg SSP na jesen i 300 KAN na prolece,sve po hektaru.
Hvala na odgovorima:ppozdrav:

Ajmo pitanjce,sta mislite sta baciti od djubriva na ovaj moj kukuruz sejan 6.juna,sad je 3-4 pera FAO 330?Pre setve nije dobio nista,ustvari tu je bila propala psenica koja je dobila 300kg SSP na jesen i 300 KAN na prolece,sve po hektaru.
Hvala na odgovorima:ppozdrav:
sve si mu vec bacio,kukaj jos malo za kišom jer to ćemu faliti uskoro :ppozdrav:

Kisa za sad ne fali za narednih 15 dana,pala je dobra kisa i sva sreca nisu opalile temperature i sad je stanje izuzetno,vlaga se dobro zadrzala.A za djubrivo jel me zezas ili ti stvarno mislis da psenica i trava,tacnije divlji ljulj nije pojelo baceno djubrivo:sta:Moram mu nesto baciti kroz kultivaciju(KAN-vise nikad).

Poslednja izmena:
Kisa za sad ne fali za narednih 15 dana,pala je dobra kisa i sva sreca nisu opalile temperature i sad je stanje izuzetno,vlaga se dobro zadrzala.A za djubrivo jel me zezas ili ti stvarno mislis da psenica i trava,tacnije divlji ljulj nije pojelo baceno djubrivo:sta:Moram mu nesto baciti kroz kultivaciju.
tu je naš zaštitar minđušar a on sigurno ima neku dobru ideju

Hvala na pomoci,dobice 250-300kg UREje po hektaru,kad vece nece niko da da neki zanimljiv savet.
Izvinite na smetnji,nastavite sa postavljanjem slika komsijskih kukuruza:haha::ppozdrav:Ajd zdravo idem da citam nesto pametnije.

Nazad
Vrh