Kukuruz 2015

Ako nije polomnjen u korenu neboj se, ispraviće se, ja sam imao sličnu situaciju 2013.

Evo slika kukuruza u jednom delu atara posle olujine
img0273.jpg

img0269.jpg

img0250.jpg

Evo koga zanima kako izgleda kukuruz prihranjivan rasipačem (ciklonom) u desetom listu 15 dana nakon toga ( do tada netreba ići da gleda ko ima slabo srce )

(inače moj DKC 6089 , na nenormalnoj suši kod nas ali u zemlji kojoj kiša netreba nikad bukvalno da pada)

DSC05140_zpslkmoxcse.jpg

My kukuruz 2.meseca od setve:haha: u vecernjim satima kad se list opustio,a preko dana je najezen:haha::haha:
Ima li leba od ovoga dalje ulagati,djubriti:sta:Dobio pre mesec dana porciju KAN-a koja je izgleda bila bacanje para u prazno.
2nlyf5.jpg

Mirko,ne moze u ovoj nasoj kiseloj zemlji bez stajskog djubreta,pogotovu kukuruz.Prvo gde se ne izvlaci stajsko tu humusa nema,zato i ne mozes lako da napravis sitnu zemlju,a drugo mnogo manje treba vestackog.

Stajnjak nemam a i nabaviti ga tesko jer stocni fond u mom selu je dosao na minimum minimuma,ko ima stajnjak to je samo za svoje potrebe.A i da imam stajnjaka a njiva je npr.pod zakupom, cim bi ga bacio na njivu od tog momenta vlasnik njive vise nebi davao zemlju pod zakup,tacnije izjebao bi me sa pola gasa:osmeh:

Nazad
Vrh