Kukuruz 2015

Gledam ove vase slike povaljanog kukuruza i mogu reci da je to zlatno u odnosu na moje,kod mene se danas delimicno uspravio tj sa izgleda kao gusciji vrat i tako mislim da ce i ostati i pitanje je na kojoj visini ce biti klip a ako bude 2 klipa onaj drugi ce biti na zemlji, najvislji listovi su oko 180cm tako da mozda klip bude na visini gde ce ga kombajn pokupiti, primetio sad da ima nekih koje je plamenac izbusio.
nego primetio sam da je stabljika jako debela(pri zemlji) nesto se ne secam ranijih godina da sam imao tako debele stabljike

ZP 560 raste kao lud, za sad odličan,ali dokle će da gura bez kiše videćemo.Inače ja sam visok 185 cm

mae4p2.jpg

154dbb7.jpg

Hehe, repiste je najbolji predusev :osmeh: kukuruz krene lepo i onda stane, stoji mesec dana i na kraju ako pokisne bude solidno, ako ne pokisne lele - kuku lele. :osmeh:

Evo i onih mojih kukuruza koje je led tukao. Koliko vidim biće bar još dva nova lista, a i još jedan je relativno ceo (tj. u vreme leda je bio u točiru pa su mu samo vrhovi isfronclani). Ako istera još koji nov biće dobro... Na poslednjoj slici se vidi da je i stablo bilo dobro izudarano, nadam se da tu neće krenuti kakve boleštine.

upload gambar

online photo sharing

photo hosting

Kod mene je bio isto potukao led ja sam ga isprskao vellaminom (Opis:
Vellamin® 24 je proizvod obogaćen slobodnim L-izomernim aminokiselinama (L-aminokiseline). Hidrolizovani proteini u tečnom obliku snabdevaju biljku aminokiselinama neophodnim za bolji vegetativni rast, posebno u uslovima stresa i pod uticajem nepovoljnih klimatskih faktora (suša, grad, niske temperature, mraz, fitotoksično dejstvo pesticida...).
Lepo se oporavio , ja sam stavio 1,5 lit /ha i stavio sam isekticid kad već ulazim inače kukuruz bio visine oko 1,4 met .

Nazad
Vrh