Kukuruz 2015

Pionir Po216,prskanje od korova cim se stabilizuje malo vreme.Slikano iz auta posto nisam bio adekvatno obuven da izlazim.
img201505021301181.jpg

Greskom posejan ZP 666 na 16-17 cm 32 reda tj jedno jutro u tabli od 3 jutra, kada smo videli da nije dobro onda smo ostatak 2 jutra na 24.9cm sejali. Sa strane nuz te gušće redove je pšenica a sa druge će biti verovatno soja. Bacen map 100kg i ureja 150kg po jutru. Da li da se ostavi tako i baci pre podgrtanja jos vestaka ili da se izbija motikom jos malo kada poraste? Dobro da je pšenica pored pa ce imati malo provetravanja.

Samo pojacaj dozu KAN-a i nediraj nista,nemoj Ureu jer ona usporava vegetaciju pa mozes imati problema.

Greskom posejan ZP 666 na 16-17 cm 32 reda tj jedno jutro u tabli od 3 jutra, kada smo videli da nije dobro onda smo ostatak 2 jutra na 24.9cm sejali. Sa strane nuz te gušće redove je pšenica a sa druge će biti verovatno soja. Bacen map 100kg i ureja 150kg po jutru. Da li da se ostavi tako i baci pre podgrtanja jos vestaka ili da se izbija motikom jos malo kada poraste? Dobro da je pšenica pored pa ce imati malo provetravanja.
Nikako rediti

Uuuuu,ala sam pukao,sad i ja vidim sta sam napisao a mislio sam na produzavanje.Dobro zapazanje:ppozdrav:

Ljudi ima li ko je sejao as ,nesto mi lose nice ajde jedna parcela bila losije spremljena i posejana ,na drugoj gde je mnogo bolja situacija nista bolje nije nicanje zabrinjava me . Tretirano terbis mont i glifosat i dalje korov pici li pici pojavljuje se i sirokolisno i uskolisno majku mu , da li je okasnila lisa za dubinsko ili sta li je ???

as 72 cuveni

- - - - - - - - - -

Toatal od prosle godie bio se pretvorio u neku elmuziju zescu i ipak je uspeo dosta ima palamide na njivama prija joj vlaga.

Danas posejao ZP 666 na 26cm.Depozitorima spusteno i 250 kg/ha mesano ruska 3x16 i fertilov 9-15-15.

• Like
Reagovanja: PKB
Ljudi ima li ko je sejao as ,nesto mi lose nice ajde jedna parcela bila losije spremljena i posejana ,na drugoj gde je mnogo bolja situacija nista bolje nije nicanje zabrinjava me . Tretirano terbis mont i glifosat i dalje korov pici li pici pojavljuje se i sirokolisno i uskolisno majku mu , da li je okasnila lisa za dubinsko ili sta li je ???
I kod mene as 72 veoma veoma lose nikao, nije bila bas neka priprema pepeo da je ali 3 prohoda tanjiraca ali nikako nije nikao, uzas.... a trave kao na livadi a prskano acetohlorom 2l/ha i terbis 2l/ha, sutra cu poprskati ponovo necim ni ja ne znam sta cu,a ni kako cu kad ne vidim redove od trave, uzas zivi, a na mestima gde je islo djubrivo na sejalici u redove se korov samo tako visinski razlikuje, sta si su nam prodali ovi u apotekama, sacuva B​oze...

• Like
Možda su vam uvalili flaširano seme trava :sta:
Mindjusar umalo me slog nije strefio, a prvi put sejem as 72, zbog toga sto ga hvale mnogi,a sa zp nikad nisam imao nikakvih problema... A sto se tice programa agromarketa mislim na acetohlor+terbis vise nikad, sutra prelazim na galeniku jer me nije do sad izneverila, ne znam sto sam i menjao uopste :sta::sta::sta::sta:

• Like
Nazad
Vrh