Kukuruz 2015

Smeju slobodno ih pomesaj i odma posle setve oprskaj mada bi ja dodao i nesto na bazi terbutilazin-a!

Sadnja zavrsena danas, od sutra pored acetohlora ide i jedan od totala gde imam palamidu

- - - - - - - - - -

Mindjusar umalo me slog nije strefio, a prvi put sejem as 72, zbog toga sto ga hvale mnogi,a sa zp nikad nisam imao nikakvih problema... A sto se tice programa agromarketa mislim na acetohlor+terbis vise nikad, sutra prelazim na galeniku jer me nije do sad izneverila, ne znam sto sam i menjao uopste :sta::sta::sta::sta:

Isto, iskustvo sa Agromarketom lose, suzbijao je tek neke od trava prosle godine

Ivane jos si ti stavio po meni izand gornje granice znam da sam stavljao 1.5 terbis po hektaru i 1.2 monta ti si picno 2 acet i 2 ter , po meni je okasnila kisa ,neznam kod vas ali kod nas e tek neki d an jako malo palo .
Znaci nisam jedini za as 72 neznam sta mu bi ajde tamo gde je losija priprema negde je bas plice islo i to nista nije niklo niti ce ,ali na ovoj drugoj parceli ravno kao tepsija posejano dobro zatrpano dobro i opet slicna situacija .

Ja sam stavio 1,1l terbisa i 2 l acetohlora po hektaru i zasad nema trave,videcemo dalje sta ce biti...

• Like
Reagovanja: PKB
Vidim da i vi muku mucite sa Agromarketom. Ja sam takodje primetio da njihovi preparati slabije deluju nego ranijih godina. Velox neuporedivo losije dejstvo od Matona. Oba su 2.4D.

• Like
I ja sam kupio as 72 za probu ove godine. Ista situacija. ZP 600 i 606 su super nikli a as 72 nije bas 100%... ni bilizu toga - ista njiva. Doduse i seme je bilo upola manje nego kod ostalih.

• Like
Ljudi ima li ko je sejao as ,nesto mi lose nice ajde jedna parcela bila losije spremljena i posejana ,na drugoj gde je mnogo bolja situacija nista bolje nije nicanje zabrinjava me . Tretirano terbis mont i glifosat i dalje korov pici li pici pojavljuje se i sirokolisno i uskolisno majku mu , da li je okasnila lisa za dubinsko ili sta li je ???
Druze nisi nista okasnio vec si mesao inkopatibilne herbicide, neki proizvodjaci to jasno obeleze na pakovanju totala a neki ne, neki napisu da se ne mesa ni sa jednim drugim herbicidom. Evo ti sa sajta galenike sta kazu za njihov total:
МЕШАЊЕ СА ДРУГИМ ПЕСТИЦИДИМА:а) Могућност мешања (компатибилност): може се мешати са препаратима на бази dikambe.б) Немогућност мешања: не сме се мешати са пестицидима из следећих хемијских група: урее,триазина, бипиридила, фенокси-карбоксилне киселине.

Terbis spada u grupu triazina tako da si verovatno bacio novce. Moraces odabrati neki herbicid za post em tretman kad kukuruz bude u odgovarajucoj fazi.

• Like
Gde bas ove godine nadjoh da ga probam komsijske njive milina videti kukuruz svako zrno niklo jednaki kao na slici a ovo uf ali sta je tu je nevredi i ovako sam natego sve saq svih strana nema sanse da presevam bilo sta imam jos neke bare da usejem nemam ni semena vise tako videcemno kasnije . Korove tamo krajem sledece nedelje ce krenuti peglanje nevredi pogusice ovo sirokolisno sve za sirak mi je ponajmanja sekiracija.

Nije staro seme - bar u mom slucaju.

Mani PKB, prosle godine sam kupio vrecu za probu (tad je bilo 30000 zrna u setvenoj jedinici, t.j. u dzaku), hteo sam i tad da probam taj hibrid. Toliko je bilo "nekalibrirano" seme (od maka pa sve do konjskog zuba...) da na kraju nisam posejao, komsiji zafalilo seme, pa je on posejao... Znaci po drugi pu se trudim da ga probam:haha:, ali bolje da i nisam ni ove godine posejao, no videcemo, ima jos do kraja - mada to (lose) nicanje nece da se povrati.

• Like
Dekalb 5276

wp20150504005.jpg

Upravo posejao burazeru AS63 kalibracija od zrna secera do konjskog zuba,umesto da je kalibracija sve bolja ovo sve losije,kao da se vracamo u nazad kad je seme bilo totalno nekalibrisano.

Ja sejem AS-ove hibride i uopste njihovu hemiju koristim 3 godine unazad i nemam zamerki. AS 72 i 63 nicanje perfektno,e sad da je lepo kalibrisano bas i nije. Imam od ponedeljka da posejem jos 10 hektara,icice pola as 63 i pola as 72. Imam posejano i novosadskih i zp hibrida. Sve je dobro niklo. Manji su problemi nastali s korovima tamo gde je plavila Kolubara prosle godine,ima ih bas dosta,ne vredi prskanje,ali resicemo na starinski nacin,s motikom,bez hemije,nemamo puno takvih parcela.

• Like
Mi juce sejali usluzno 1ha i covek doneo 3 vrece AS 51 namestili na 24,5 i jedva posejasmo taj 1ha a kalibracija je katastrofa ko da je iz cardaka skrunjen i popakovan u vrece!::lose::

• Like
Da napomenem da je u mom slucaju prosle godine bio problem s (ne)kalibracijom. Ove godine je bila kalibracija (frakcija) sasvim ok, okruglo zrno, ako se dobro secam 6,4 kg 25000 zrna (a ZP 600 i 606 10+ kg, a i ostali hibridi koji su sejani su bili 9+ kg).

au razlika drasticna videcemo prinos ali mislim da sam dovoljno ogorcen na sa u samom startu . I uz toliko nedaca klimatskih neprilika i zajebancije jos treba privatnik nas covek da nas podkrada na ocigled a neces vise .

Sta mislite,ako sam isao KAN kroz kultivator-spartac 300kg po hektaru koja bi kolicina UREje bila adekvatna za tu povrsinu umesto KAN-a.

Nazad
Vrh