Kukuruz 2015

dkc 4608 sejan 15.04
33tou2u.jpg

2iaseaf.jpg

Imam dosta korova u kukuruzu. Kukuruz je tri lista, ali nije ravnomerno niko. Neki tek nice.
Kako ja to da prskam, ako prskam sada ovi sto tek nicu ce verovatno imati neke posledice....

Koji dominiraju korovi? Ako su širokolisni onda bentazon jer je visoko selektivan prema kukuruzu pa mu primena ne zavisi od razvoja kukuruza.

Danas sam obilazio njive, KWS Krabas i AS 63 sejani 15.4 su uvrstali, sejani na 24 cm... AS 72 i BC 564 sam sejao pre par dana tako da oni nece jos... Ostala je za setvu jos Agrimax Zona, to cekam da uradim senazu, pa da sredjujem za setvu...

Smem li maton i rezon pomesati da sjebem palamidu dok kukuruz jos nije nikao isao bi 1l matona +1l rezona na 2ha?

Ja sam takve situacije resavao sa Totalnim. 3% rastvor ili jaci i zveknem palamidu. Nisam imao hrabrosti sa Matonom, iako gde god sam pitao nisu rekli da ne sme, vec ja se bojim hormonskih preparata u neadekvatnom trenutku primene.

I ja sam neke njive resavao sa totalom misovj=kinja mi je tako zovcemo dobila ,palamida doobila a pirevina prezivela nista joj nije jos je vise zelenija .

- - - - - - - - - -

Valjda je uzan list pa nemoze da usvoji dozu neznam sta je .

- - - - - - - - - -

I ja sejem na 23-24 cm sve necu da rizikujem pa kakava god godina bila idem na sigurniju varijantu jbg.

Nazad
Vrh