grunt
Član
Mislim da ne bi trebao da dajes ureu u spartanju,bolje an ili san,amosulfan...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Znaci oko 175-200kg UREA po hektaru.165kg KANa za 100kg UREJE.
A gde ima poponca?Sutra prskamo kukuruze,gde nema kupine,palamide,poponca,sa Siran 750wg 60g/ha + Peak 75wg 20g/ha + okvašivač
Vec sam bacio 250kg po hektaru NP 15:20 u setvi kroz sejalicu,sad imam u ponudi jeftino UREju a zemljiste na ovoj njivi nije kiselo jer je skroz do ravnice-Macve pa sam mislio to ubaciti kroz kultivator umesto KAN-a.Kod na se najbolje pokazao KAN. Prosle godine kukuruz bio jedan od najgorih u polju. Odlucimo da prospartamo i prehranimo sa 400kg/ha KANa. To mu je osim prehrane preko lista bilo jedino djubrivo. Posle mesec dana kukuruz je bio jedan od najboljih. Kad sam dosao sa agentom da se osigura, nisam ga mogao prepoznati. Izratao 3-4m u visinu, napravio odlicne klipove... Da je bilo iole NPK djubriva baceno bio bi jos bolji.
Nego jesi li se raspitao za cene semena kod tog u Lipolistu?Vec sam bacio 250kg po hektaru NP 15:20 u setvi kroz sejalicu,sad imam u ponudi jeftino UREju a zemljiste na ovoj njivi nije kiselo jer je skroz do ravnice-Macve pa sam mislio to ubaciti kroz kultivator umesto KAN-a.
To je jeftino!Jesam se raspitao,cene od 3000 pa na gore,pioniri,sidzenta,ragt i slicni oko 4400-4500.
Bravo,nije pionir sigurno za te pare,cena od 2930 za AS 51,63...pa na gore prema stranim hibridima.Kod nas se nisu nista specijalno pokazali bolje od domacih.Pitanje koji su hibridi u pitanju. I kod nas ima za 3000din ali stari hibridi.
Na koga se ovo odnosi.Ako je na mene,kod nas se seje na 25-30,sve ispod toga klipovi ko cackalice polomljene na polaKad ih sadite 3umetar,a oni treba da se seju 5 u meter
Hvala sto si se raspitao.Jesam se raspitao,cene od 3000 pa na gore,pioniri,sidzenta,ragt i slicni oko 4400-4500.
- - - - - - - - - -
Odlicno imamo ogled Agris-a,ako bog da mozda su se i popravili ali cisto sumljam,toliko dugo su na trzistu a nula su i dalje dok je AS nesto napravio ovi samo tabaju u mestu i po meni potanjaju.