Kukuruz 2015

Sto nebi valjalo ako je posejano na vreme,sad je izasao kukuruz FAO 600,a UREju mogu da dobijem jeftino:osmeh:
Sta je nus produkt posto sam slabo upucen,kod nas se slabo koristi urea zbog kiselog zemljista,a ova parcela je do macve i nije bas kisela

- - - - - - - - - -

165kg KANa za 100kg UREJE.
Znaci oko 175-200kg UREA po hektaru.:ppozdrav:

Kod na se najbolje pokazao KAN. Prosle godine kukuruz bio jedan od najgorih u polju. Odlucimo da prospartamo i prehranimo sa 400kg/ha KANa. To mu je osim prehrane preko lista bilo jedino djubrivo. Posle mesec dana kukuruz je bio jedan od najboljih. Kad sam dosao sa agentom da se osigura, nisam ga mogao prepoznati. Izratao 3-4m u visinu, napravio odlicne klipove... Da je bilo iole NPK djubriva baceno bio bi jos bolji.:ppozdrav:

Kod na se najbolje pokazao KAN. Prosle godine kukuruz bio jedan od najgorih u polju. Odlucimo da prospartamo i prehranimo sa 400kg/ha KANa. To mu je osim prehrane preko lista bilo jedino djubrivo. Posle mesec dana kukuruz je bio jedan od najboljih. Kad sam dosao sa agentom da se osigura, nisam ga mogao prepoznati. Izratao 3-4m u visinu, napravio odlicne klipove... Da je bilo iole NPK djubriva baceno bio bi jos bolji.:ppozdrav:
Vec sam bacio 250kg po hektaru NP 15:20 u setvi kroz sejalicu,sad imam u ponudi jeftino UREju a zemljiste na ovoj njivi nije kiselo jer je skroz do ravnice-Macve pa sam mislio to ubaciti kroz kultivator umesto KAN-a.

Vec sam bacio 250kg po hektaru NP 15:20 u setvi kroz sejalicu,sad imam u ponudi jeftino UREju a zemljiste na ovoj njivi nije kiselo jer je skroz do ravnice-Macve pa sam mislio to ubaciti kroz kultivator umesto KAN-a.
Nego jesi li se raspitao za cene semena kod tog u Lipolistu?
Babo posejao onaj sugavi Agris na nekih 1,5ha. Daj Boze da ce da nikne i da rodi.
Imam nesto Pioneera P0725 i fali mi jos semena za oko 2ha. Ima li neko da mu je preteklo nesto Pioneerovih hibrida:osmeh:?

Jesam se raspitao,cene od 3000 pa na gore,pioniri,sidzenta,ragt i slicni oko 4400-4500.

- - - - - - - - - -

Odlicno imamo ogled Agris-a,ako bog da mozda su se i popravili ali cisto sumljam,toliko dugo su na trzistu a nula su i dalje dok je AS nesto napravio ovi samo tabaju u mestu i po meni potanjaju.

Jesam se raspitao,cene od 3000 pa na gore,pioniri,sidzenta,ragt i slicni oko 4400-4500.

- - - - - - - - - -

Odlicno imamo ogled Agris-a,ako bog da mozda su se i popravili ali cisto sumljam,toliko dugo su na trzistu a nula su i dalje dok je AS nesto napravio ovi samo tabaju u mestu i po meni potanjaju.
Hvala sto si se raspitao.
Nadam se da se Agris popravio. Onaj sto mi je doneo je rekao tati da slobodno seje:osmeh:.
Inace i on prati ovaj forum ali mislim da nije aktivni clan. Nadam se da ce nam se pridruziti,covek radi u zavodu za poljoprivredu i ima dosta znanja:ppozdrav:

Obratite posebnu paznju na pojavu hrckova, danas smo isli da ih trujemo, imam parcelu sa sojom, ima ih puno, problem je sto ih ima i kod komsije u kukuruzu, odatle izlaze ali kukuruz ne diraju, vec dolaze na soju, pa smo pola komsijskih njiva isto pregledali i ubacili tabletu. Ako sada ne preuzmete nesto napravice ogromnu stetu. Pre 35 40 godina to se organizovano zajednicki radilo preko zadruge i smanjio im se drasticno broj do ovih godina. Veleprodajna cena tih tableta bila je nekih 48 evra

• Like
Reagovanja: PKB
Nazad
Vrh