Kukuruz 2015

Vlaga je dobra oko14,ali nemoze se jos brati u nekim parcelama .Prekljuce ja probao i jedva izvukao kombajn nazad iz redova.

Ne znam sta je sa linkoom meni otvara. Ovo je jedini kukuruz preostao ne pokosen u mom ataru. Tako da smo se bas nasli kosmsiji

Što se tiče manjka semena da napišem nešto, ove godine pod kukuruzom 40,5kj i kupljeno 58 setveni jedinica (5 hibrida, domaći) i svi su se uklopili lepo, onako kako sam i izračunao, nije ostalo ništa semena, 2013g sam primetio da fali u zp 427 i to sam pisao ovde na forumu ali tada ga i nije bilo puno pošto je bila sušna godina (2012) pa su imali malo semena, to je jedina zamerka bila da fali semena, inače dosad na ostale hibride se nisam žalio da fali.

Ma sigurno se i u semenskim kućama malo zabroje zato što broje dva po dva,al kako uvek u svoju korist a nikad u našu...:haha:

NS seme 25000 zrna, na razmak od 24,3 sa 4 SJ za 3kj fali oko 300-400 grama :sta:

Komsija, ako sam dobro izracunao za 3 kj na razmak od 24,3 treba ti oko 101481 zrno, tako da je to otprilike to :ppozdrav:

Pionir 0023

dwtpad.jpg

Kad je sejan ?? Ja ocekujem Mikado i AS 72 koji su sejani 15-tog da se urede u narednih 3-4 dana.

Nazad
Vrh