Kukuruz 2015

Danas obrano 5 k.j i smešteno u čardak.U pitanju je hibrid B.C Riđan.Prinos na ovu godinu nije tako loš koliko me je iznenadilo to što su seme mešali sa više fao grupa.Znači isključena je mogućnost sa moje strane po pitanju mešanja hibrida prilikom setve pošto je ta parcela sejana prva.Pretpostavljam da nisu imali dovoljno semena ili im se jednostavno j.be pa guraju šta stignu.Jasno se vidi koji je klip Fao 600 a koji 300 i 400 a u čardaku šareno kao na liciderima.Žut,narandžast i crven klip.Od mene jedan veliki minus što se tiče ovog hibrida.

I mene su zvali da idem ali su mi rekli da će biti lepih plesačica pa sam odustao :osmeh:

P.S. Lepo se provedite.....

Obrana prva njiva danas, ZP427 sa 19% vlage, 5300kg klipa po kj, ne zrna nego klipa. Cak sam i zadovoljan obrzirom da je ta njiva dobila najmanje padavina (od mojih njiva), razvezao arende i sad ide meni u cardak.

Ja sam danas uradio jednu njivu,u delu prema Basaidu.Obran je beracem,zbog arende.
Izostale padavine,rod unakazen.
I umesto da se opametim,da VISE nikada ne sejem ZP od 2012,ne ja im dadoh jos jednu sansu.
Od danas nikada vise ZP u moje njive a i svima cu isto to preporuciti.

Pre dva dana skinut kukuruz na celih 170 ari koliko sam imao ove godine kako je samo na tanjiranoj njivi i kukuruz na kukuruz sejan 2 godine odlino sam prosao.Posto nemam puno prodao sam ga po 17,5din a cujem da je od juce pala cena na 16,5din.Katastrofa,kako su lose dali kukuruzi u mom okruzenju jer ogledi nisu prelazili 5 tona po hektaru,sad mozete misliti kako je kod vecine.

Ja sam danas uradio jednu njivu,u delu prema Basaidu.Obran je beracem,zbog arende.
Izostale padavine,rod unakazen.
I umesto da se opametim,da VISE nikada ne sejem ZP od 2012,ne ja im dadoh jos jednu sansu.
Od danas nikada vise ZP u moje njive a i svima cu isto to preporuciti.
I kod mene je ZP 666 katastrofa.

Danas krenuli nešto naše... jutros merena vlaga 12,7. U pitanju je DKC 5276 na lošijoj zemlji. S obzirom kako je izgledao sa lenije i jedno 20-ak metara u njivu prebacio je očekivanja. Nije još izmereno, ali odokativno jedno 17000 kg sa 4 kj...

slika od danas sa voditeljom programa :osmeh:
11261661_10203281274512643_7004793474573506816_n.jpg

Pre dva dana skinut kukuruz na celih 170 ari koliko sam imao ove godine kako je samo na tanjiranoj njivi i kukuruz na kukuruz sejan 2 godine odlino sam prosao.Posto nemam puno prodao sam ga po 17,5din a cujem da je od juce pala cena na 16,5din.Katastrofa,kako su lose dali kukuruzi u mom okruzenju jer ogledi nisu prelazili 5 tona po hektaru,sad mozete misliti kako je kod vecine.
slušam na tv informacije i kazu dobar rod kukuruza biće i za izvoz,a samo pre mesec dana kad beoše vreline kazu suša nismo konkurentni na trzište nema izvoz,usvakom slučaju u prodavnice neće biti veća cena od 20 din.

Nazad
Vrh