Kukuruz 2015

Juce u Almexu (Ipok Zrenjanin) pricaju ljudi iz Despotovca kod njih bila u par sela neka letnja kisa kazu bice negde i 6t po kj. Nasi Zrenjaninci i dalje od 3.5 pa da 4.3 po kj. Kukuruz je vecinom suv ispod 14%, tek po neki zaluta sa vlagom od 16 % a bese juce majstor doneo sa 27%. Danas i juce kosili na nasim parcelama p0216 vlaga od 11.7 do 13.8. Prinos 3.6 do 4.3. Pohvale za radnike ipoka,rade sve 3 kipe, neceka se duze od pola sata. A kukuruz non stop stize.

Sent from Mtz 892 :)

Poslednja izmena:
Tamo kod Zrenjanina je i ovogodišnji Dekalbov sastanak i ogledi . 9. septembra , a već su se promoteri ogradili da je prinos slab i da je bilo ukupno 50 litara kiše u sezoni . Kod Ečke valjda .

Moj ZP606 spasitelj,posle kilavog prinosa soje on ce me finansijski izvuci. Ovaj je sa 2 rubna reda njive do lenije,tako da unutra ocekujem bar toliko dobar ako ne i bolji. :cool:

6062.jpg

606.jpg

Rucno je probran,tako da nije svaki u vrhu ociscen i ima brkova. Ima 2 kvarna na prvoj slici onaj kog grlica flase i par klipova levo,na donjoj slici kompletno izgledaju lose zbog lose fotografije.

Rucno je probran,tako da nije svaki u vrhu ociscen i ima brkova. Ima 2 kvarna na prvoj slici onaj kog grlica flase i par klipova levo,na donjoj slici kompletno izgledaju lose zbog lose fotografije.
To po meni uopste ne izgleda ni na ovim slikama a pretpostavljm uzivo.

Sent from my HTC Desire 620G dual sim using Tapatalk

Kod mene u selu poceli ljudi da skidaju kukuruz i u klipu i u zrnu, prinosi mrsavi, jedva 3t po kj, pitao drugara koji radi na otkupu, za vlagu, kaze ovo sto su mu donosili je bilo najmanje 11% a najvise 16%, ja moj krecem od nedelje!

slike.php
[/URL][/IMG]
slike.php
[/URL][/IMG]
slike.php
[/URL][/IMG] zp 427,kakav je u pocetku bio,vrlo me odusevio na kraju,bilo je dosta ostecenih zrna u setvenoj jedinici,pisao sam to ranije,pa je malo redje nikao,ali je sada obelio obraz,sejan je na 23-25cm i dobio samo 300kg/ha kan u spartenju....sejan prve nedelje maja...I jos da kazem da je u polju jedino on ovako zelen i svez...Slika je od prekjuce:ppozdrav:

Nazad
Vrh