Kukuruz 2015

Ova sedmica ce skinuti vlagu za 5%.

Ja završio branje za ovu godinu. Zadnja parcela je spasila prosjek, sa pola hektara dala je 7 koševa kukuruza (SIP Tornado 40). Hibrid je bio BC Pajdaš. Razlog dobrog prinosa je što je parcela locirana uz samu močvaru.

Ispadne da je nerealan ko ima dobar kukuruz.
Zvao me danas komsija,sav u cudu soje je imao 6-8 meteri po jutru,danas je vrsio puteve na njivama i ocekuje nesto preko 5t/kj kukuruza,jednostavno drasticno velika razlika izmedju soje i kukuruza ove godine.

Mi smo juce skidali Pionir P01, prinos sa 90ari 1900kg, vlaga 13,3%. Inace prinosi u selu se krecu za sad od 1,5t-4t po ha.
20150914160003.jpg

To je što je.Sve što je brano pripada grupi zrenja Fao 600.Hibridi iz grupa Fao 300 i 400 deluju mnoogo bolje ali je kantar taj koji će reći svoje.

Zvao me danas komsija,sav u cudu soje je imao 6-8 meteri po jutru,danas je vrsio puteve na njivama i ocekuje nesto preko 5t/kj kukuruza,jednostavno drasticno velika razlika izmedju soje i kukuruza ove godine.

Ma imam i ja na nekim mestina odlicne prinose.Realnost je kad se ne pisu samo dobri nego i oni losi prinosi.Danas u IPOK Zrenjanin oko 12 nije bilo zive duse da predaje.Cena je i dalje 16rsd+pdv za 14% vlage.

Kod nas ide od jedne do dve kikinde po jutru,danas su brali pojedini,jedan je imao jednu prikolicu po jutru pionir n61,drugi je imao 2 kikinde zp 555,684....ja cu sutra ili prekosutra brati P0725,hteo sam da vrsem ali cigani mi obrali skoro pola jutra i moram da delam dok nije kasno...

Kad ste sejali kukuruz kad ih vec berete? Meni je sirok kos pa nikad ne zurim, uvek se bere krajem septembra, a citam da su neki zavrsili branje za ovu godinu.

Ispada da ako neko ima 4 ili vise tona po KJ on objavi a vecina kad ima 2t po kj. to se zanemari.

Nazad
Vrh