Kukuruz 2015

Ide u klipu najverovatnije, mada kako se priblizava berba, sve se mislim da ce nesto morati da ide i u zrnu, nece biti mesta u cardacima.

Dragan18.Koji je po tebi bolji bar ovako na oko, od kojeg ocekujes bolji prinos

As 72 sejan u roku, na peskovitom zemljistu. Prinos nikakav, nije imao ni kapi kise. Veoma zanimljiv snimak verujem za mnoge, ne po pitanju kvaliteta kukuruza nego... Uostalom evo snimaka kako je to izgledalo sa Imt + zmaj 2k

Poslednja izmena:
Jos malo pa branje mog ZP666. Sejan 19.04. na 21 cm, pre setve 400kg 8:16:24 po hektaru i dodato 300 KAN-a mozda nesto vise prihrane. Zalivan dva puta po 50 litara. Zaboravio sam da slikam presek. Cokov je tanak, zrno je zaista duboko, tako da ocekujem bas dobar prinos.

IMG_6292_1.jpg

IMG_6290_1.jpg

IMG_6291_1.jpg

Ima poprilicno crva koji ga busi. Dal je bolje da okrunim ipak? Mislim, jer u redu da ga cuvam u klipu? Da nece kasnije praviti stete?

Crv sto ga je busio,busio ga je cim ga oberes nece ga biti tako da slobodno mozes da ga lagerujes u cardak(kotobanju)!

Kako lepi klipovi radujte se kod mene 606 užas teški nedaj bože ni hrvatima tako što i 677 isto sve sam klipić do klipčića bebina piša duža valjda ,tako da ova god. presudila da više nema kod mene fao 600

ZP 427 19.7% vlage, jako brzo je izgubio vlagu, u sredu branje, nismo ni mogli pre. Neznam sta da ocekujem, da li ce biti problema sa krunjenjem? ZP 606 cu verovatno od nedelje poceti brati.

Ns 640,ZP 434,As 66,As 54 sve djuture na 2 k.j obrano 9 bunkera od zmaja 224...inace u rodnoj godini bude na 2 k.j 14 bunkera

Mi krenuli sa branjem,jedna parcela Bc Pajdas.Prinos katastrofa,susa i vrelina su ga sprzili namrtvo.Ravno 5 koseva jednorednog SIP Tornado beraca,ne znam koliko je to kilograma,parcela je okruglo pola hektara.Proslegodine ista parcela dala 11 koseva istog beraca.
Poslato sa Samsung Galaxy

Ovrseno 4,5ha kukuruza za vikend AS 54, Rajfajzen Uliks i AS 72 sve ukupno prosek otprilike 5t/ha. Vlaga je merena prosle srede i tad je bila 15% sigurno je pala ispod 14 do subote. Sve je spakovano pa ceka da se potrosi stari za 10-tak dana pa da vidimo kako ce ga svinje jesti :osmeh:

Sareno je bilo sa prinosom sve zavisi od parcele i zemljista, na tezem zemljistu AS 72 bio bas los svaka biljka je imala klip ali bas dosta sitan, a Uliks je tu mnogo bolji i popravio je prosek. Dok su na boljoj zemlji blize Moravi bili AS 54 i Uliks. Uliks je i tu bio bolji ali je imao i lucerku kao predusev. 54-ka je delovala kilavo i lose, nije delovalo da ce biti vise od 4t/ha ali je ipak nacurelo vise od ocekivanog. Sve je posejano 15 i 18 aprila na 22.8cm i 24,5cm (AS 72)
Nije mereno tako da ne znam tacno koliko je bilo, uglavnom po prikolicama otprilike znamo koliko ima.

Ostalo je jos da se skine AS 72 na boljoj zemlji gde ce dosta da popravi utisak i Pionir P0412. Jos uvek su uspravni klipovi tako da nece brzo. Tu se vec ocekuje dosta bolji prinos.

Nije uopste los, da se razumemo. Ko zemlja i nebo je razlika izmedju kisne god. i susne, samo sam na to stavio akcenat! 2011 imao sam 6500 kg/kj a sledece 500 kg/kj. setva na 24.5 cm.
Upravo zbog te nestabilnosti nikad vise ga necu posejati!

Nazad
Vrh