Kukuruz 2015

Juce obran kukuruz a nesto i ovrseno...prinos 5240 kg zrna po k.j,vlaga 17% to sto je vrseno!Hibridi P0725 i P1114 setva na razmak 27cm greskom sejaca.Naravno to je prva njiva koja je skidana,ima jos ali taj je jos zelenkast,bice branja za 5-6 dana

To je taj kukuruz,probirane 2 vrste da moze da se bere
k36eep.jpg
iylt2t.jpg

- - - - - - - - - -

Rezultati govore...ove godine nemam toliko doprinosa posto je veci deo odradio Djura,ali ispalo je dobro...

Juce je cale brao usluzno 3/4kj ne znamo kog hibrida i bilo je 2 cetvorotonke,ne vrskom,ali nisu bile ni prazne.
Kukuruz je puno bolji od soje koja je u proseku atara 8meteri/jutru.

Ja cu iduce godine ubaciti ZP606 u moj asortiman sigurno.Kod nas je taj hibrid jedan od najboljih na ovu godinu.

Proslog vikenda smo brali kukuruz. Imali smo ZP 600, ZP 606, AS 72, NS 6030, KWS kerbanis. Setva pocetkom aprila (mislim da je setva obavljena 7. aprila).
Predusev soja, full agrotechnika, ~180 kg 3x16 u jesen, ~180 kg urea predsetvetveno sve po kj (2 nedelje pre setve, isti dan i setvospremac), prskan je - ne znam cime prvi put - drugi put prskanje u redove protiv sirokolisnih i uskolisnih (talisman + callisto). Njiva je bila cista - sto bi se reklo - kao suza. Jednostavno svi hibridi su "popili" klip. Do kraja jula se drzio kukuruz, ali oko Ilije smo pricali s nekim paorima iz sela, i ustanovili smo da je kukuruz "umro". Vise nije mogao da izdrzi.
Tacan prinos (nismo krunili) ne znam, ali je ocajan. ~ 1,5 t/kj.
Meni je licno interesantno da je soja zelena, mozda tek za 10 dana cemo je vrsiti.

Da Gorane G. , vrijeme katastrofa .Domaćin se potrudio al zbog kiše sve prezentacije su radjene pod glavnim šatorom ništa vani. Išli busom , i to katastrofa . Učestvovo sam u trci u krunjenju kukuruza i tu me jedan zemljak uze na foru za pola sec. , a šlag na tortu je bio sinoć u ZR . Najviše nas je zbunilo natpisi na klubovima : sad ćirilica , sad latinica , tako da smo noć proveli u nekom "H" klubu .:osmeh:

Nazalost to je tacno.
Jer sam ispao mazgov sto sam opet dao poverenje zp-u.
A on mi lepo vratio,kao i 2012...
Ako ti je za utehu ja sam drugi mazgov! 684 nikad gori pa ni 2012 nisam imao,30 metara mi je trebalo u redu da nađem klip.
Isti dan sejane 3 parcele 684,Kermes i Mas 70 samo 684 nema klip.
Mas 70 sejan za branje na 23,5 cm 30% ima kao prva dva i 70 kao druga dva .
20150831222117.jpg

Kod nas krenuli beraci pre ove kise. Prinos 18 reda puna zmajevka na punu duz..u klipu naravno.. na repistu je jako los kukuruz neka bude 3 t/kj... kod mene zp 606 bolje bacio nego p1114...cudna godina

Nazad
Vrh